budget_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Gymnasieelever hoppar in i äldreomsorgen

Elever från Arlandagymnasiets vård- och omsorgsprogram hoppar in på några av kommunens äldreboenden för att lösa personalbortfall.

fraga_liberalerna

Äldreboenden i kommunen är drabbade av personalbortfall i coronatider. Som en lösning har elever från vård- och omsorgsprogrammet hoppat in istället.
– Våra elever är jättepeppade och tycker att det här känns bra och viktigt, säger Carina Bergstrand, lärare på vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet.

Idéen fick lärarna Carina Bergstrand och kollegan Malin Johansson Husell.
– Jag och Carina är båda två sjuksköterskor i grunden och har tidigare arbetat länge inom vården. När sådant här händer kliar det i oss, vi vill jobba och göra nytta. Att ha distansundervisning är lite trixigt inom yrkesprogram. Samtidigt vet vi att det just nu råder stor brist på personal inom exempelvis äldreomsorgen, där många av våra elever gjort sin praktik. Då dök idén upp, att vi och våra elever skulle kunna hjälpa till på kommunens äldreboenden, säger Malin Johansson Husell.

Personal inom kommunen som känner av sjukdomssymtom ska stanna hemma enligt direktiven. De kan vara tillbaka om de är symtomfria efter två dygn. Något som märkts inom äldreomsorgen.
– Vi märker av det här tydligt då flera ur den ordinarie personalen är borta på grund av att de antingen är hemma med sjukt barn eller att de själva känner någon form av sjukdomssymtom. Att då hitta lösningar som den här känns toppen. Eleverna ska ju också snart ut på arbetsmarknaden och nu får de kunskaper och värdefulla erfarenheter när de sedan ska söka jobb, säger Ulrika Mensch, enhetschef vid Hemskogen.

speedy_vinter_helsida
kkdk_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
meko_helsida
manskold_helsida
defacto_helsida
helsida
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
manskold_outsider
outsider
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
nrh
meko_outsider
budget_outsider