moderaterna_sep2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Gymnasieelever hoppar in i äldreomsorgen

Elever från Arlandagymnasiets vård- och omsorgsprogram hoppar in på några av kommunens äldreboenden för att lösa personalbortfall.

Äldreboenden i kommunen är drabbade av personalbortfall i coronatider. Som en lösning har elever från vård- och omsorgsprogrammet hoppat in istället.
– Våra elever är jättepeppade och tycker att det här känns bra och viktigt, säger Carina Bergstrand, lärare på vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet.

Idéen fick lärarna Carina Bergstrand och kollegan Malin Johansson Husell.
– Jag och Carina är båda två sjuksköterskor i grunden och har tidigare arbetat länge inom vården. När sådant här händer kliar det i oss, vi vill jobba och göra nytta. Att ha distansundervisning är lite trixigt inom yrkesprogram. Samtidigt vet vi att det just nu råder stor brist på personal inom exempelvis äldreomsorgen, där många av våra elever gjort sin praktik. Då dök idén upp, att vi och våra elever skulle kunna hjälpa till på kommunens äldreboenden, säger Malin Johansson Husell.

Personal inom kommunen som känner av sjukdomssymtom ska stanna hemma enligt direktiven. De kan vara tillbaka om de är symtomfria efter två dygn. Något som märkts inom äldreomsorgen.
– Vi märker av det här tydligt då flera ur den ordinarie personalen är borta på grund av att de antingen är hemma med sjukt barn eller att de själva känner någon form av sjukdomssymtom. Att då hitta lösningar som den här känns toppen. Eleverna ska ju också snart ut på arbetsmarknaden och nu får de kunskaper och värdefulla erfarenheter när de sedan ska söka jobb, säger Ulrika Mensch, enhetschef vid Hemskogen.

centrum_helsida2020
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

nrh
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider