heat-pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Gymnasieelever hoppar in i äldreomsorgen

Elever från Arlandagymnasiets vård- och omsorgsprogram hoppar in på några av kommunens äldreboenden för att lösa personalbortfall.

centrum_artikel

Äldreboenden i kommunen är drabbade av personalbortfall i coronatider. Som en lösning har elever från vård- och omsorgsprogrammet hoppat in istället.
– Våra elever är jättepeppade och tycker att det här känns bra och viktigt, säger Carina Bergstrand, lärare på vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet.

Idéen fick lärarna Carina Bergstrand och kollegan Malin Johansson Husell.
– Jag och Carina är båda två sjuksköterskor i grunden och har tidigare arbetat länge inom vården. När sådant här händer kliar det i oss, vi vill jobba och göra nytta. Att ha distansundervisning är lite trixigt inom yrkesprogram. Samtidigt vet vi att det just nu råder stor brist på personal inom exempelvis äldreomsorgen, där många av våra elever gjort sin praktik. Då dök idén upp, att vi och våra elever skulle kunna hjälpa till på kommunens äldreboenden, säger Malin Johansson Husell.

Personal inom kommunen som känner av sjukdomssymtom ska stanna hemma enligt direktiven. De kan vara tillbaka om de är symtomfria efter två dygn. Något som märkts inom äldreomsorgen.
– Vi märker av det här tydligt då flera ur den ordinarie personalen är borta på grund av att de antingen är hemma med sjukt barn eller att de själva känner någon form av sjukdomssymtom. Att då hitta lösningar som den här känns toppen. Eleverna ska ju också snart ut på arbetsmarknaden och nu får de kunskaper och värdefulla erfarenheter när de sedan ska söka jobb, säger Ulrika Mensch, enhetschef vid Hemskogen.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
rentawreck_helsida

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Nyheter Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

defacto_helsida

Märstabo döms för bidragsbrott

Nyheter En man från Märsta döms för 35 fall av bidragsbrott efter att ha tagit ut föräldrapenning för VAB trots att barnet inte var sjukanmält från förskola.

sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
mp-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
heat-out
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
nrh
mp-outsider
aftenbil_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider