centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Gymnasieelever hoppar in i äldreomsorgen

Elever från Arlandagymnasiets vård- och omsorgsprogram hoppar in på några av kommunens äldreboenden för att lösa personalbortfall.

Äldreboenden i kommunen är drabbade av personalbortfall i coronatider. Som en lösning har elever från vård- och omsorgsprogrammet hoppat in istället.
– Våra elever är jättepeppade och tycker att det här känns bra och viktigt, säger Carina Bergstrand, lärare på vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet.

Idéen fick lärarna Carina Bergstrand och kollegan Malin Johansson Husell.
– Jag och Carina är båda två sjuksköterskor i grunden och har tidigare arbetat länge inom vården. När sådant här händer kliar det i oss, vi vill jobba och göra nytta. Att ha distansundervisning är lite trixigt inom yrkesprogram. Samtidigt vet vi att det just nu råder stor brist på personal inom exempelvis äldreomsorgen, där många av våra elever gjort sin praktik. Då dök idén upp, att vi och våra elever skulle kunna hjälpa till på kommunens äldreboenden, säger Malin Johansson Husell.

Personal inom kommunen som känner av sjukdomssymtom ska stanna hemma enligt direktiven. De kan vara tillbaka om de är symtomfria efter två dygn. Något som märkts inom äldreomsorgen.
– Vi märker av det här tydligt då flera ur den ordinarie personalen är borta på grund av att de antingen är hemma med sjukt barn eller att de själva känner någon form av sjukdomssymtom. Att då hitta lösningar som den här känns toppen. Eleverna ska ju också snart ut på arbetsmarknaden och nu får de kunskaper och värdefulla erfarenheter när de sedan ska söka jobb, säger Ulrika Mensch, enhetschef vid Hemskogen.

speedy_helsida
festspec_corona_helsida
2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

defacto_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

salong_elisabeth_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider