center_pan21
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Gurgeltester inför på skolorna efter höstlovet

Nu ska skolor kunna testa symtomfria elever och personal genom gurgeltester istället för svabba i näsa och svalg.

Liberalerna i Region Stockholm uppger i ett pressmeddelande att alla skolor i länets 26 kommuner ska införa gurgeltester, både för grundskola och gymnasieskola. Testerna införs vecka 45, alltså direkt efter höstlovet.
– Gurgeltester är ett snabbt sätt att upptäcka och spåra smitta. Därmed kan gurgeltester hjälpa till att stoppa smittoutbrott. Vi fortsätter givetvis vår vaccinationskampanj i både gymnasieskolor och grundskolor för 12-åringar och äldre, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Gurgesltester ska användas på personal och elever som inte har symtom men varit i närheten av någon som är smittad av covid. Enligt ett pilotprojekt som genomförts har 246 prover analyserats där fem procent visade positivt resultat vid test. Skolor kommer att kunna beställa in testkit. Man gurglar en koksaltlösning i några sekunder sen skickas vätskan på analys. Det är en mindre obehaglig med är att svabba i näsa och svalg.

jul2021
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

mp_host_helsida
defacto_helsida
valsta-jul_helsida
connys_helsida
julmarknad_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
nrh
stationshusen_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
connys
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider