centrum_panorama2020
Elliot Duvert tog guld i höjdhopp på VärldsungdomsspelenFoto: Insändarbild/Annika Duvert

Guld för Elliot Duvert på Världsungdomsspelen

Märstabon Elliot Duvert var med på Världsungdomsspelen i Göteborg och tog 1,95m i höjdhopp vilket räckte till både guld och förstaplats på Sverigelistan.

centrum_artikel

Märsta har fått ännu ett stjärnskott inom friidrotten. 16-årige Elliot Duvert var med på Världsungdomsspelen med tävlande från hela världen i Göteborg. Elliot är normalt mångkampare men ställde upp i individuella grenarna höjd och 110m häck. Höjdhoppet blev en succé med 1,95m i första försöket, han la därefter upp ribban på 2m och var väldigt nära på att klara. Men resultatet gav honom både guldmedaljen och förde upp honom som etta på Sverigelistan för sin ålder.

I häck blev det silver trots en trög start i A-finalen där han lämnade startblocken sist, tiden 15.10s i motvind. Elliot går en ljust framtid till mötes då han siktar på två meter i höjd och är tvåa i stavhopp samt är med på Sverigeslistan i hela sju individuella grenar.

speedy_helsida
studeravidare_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

studenten2020_helsida
connys_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

kcbygg_helsida
defacto_helsida
sommarlov_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

marina_helsida
stottasigtuna_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
nrh
valvet_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider