sommar
Elliot Duvert tog guld i höjdhopp på VärldsungdomsspelenFoto: Insändarbild/Annika Duvert

Guld för Elliot Duvert på Världsungdomsspelen

Märstabon Elliot Duvert var med på Världsungdomsspelen i Göteborg och tog 1,95m i höjdhopp vilket räckte till både guld och förstaplats på Sverigelistan.

Märsta har fått ännu ett stjärnskott inom friidrotten. 16-årige Elliot Duvert var med på Världsungdomsspelen med tävlande från hela världen i Göteborg. Elliot är normalt mångkampare men ställde upp i individuella grenarna höjd och 110m häck. Höjdhoppet blev en succé med 1,95m i första försöket, han la därefter upp ribban på 2m och var väldigt nära på att klara. Men resultatet gav honom både guldmedaljen och förde upp honom som etta på Sverigelistan för sin ålder.

I häck blev det silver trots en trög start i A-finalen där han lämnade startblocken sist, tiden 15.10s i motvind. Elliot går en ljust framtid till mötes då han siktar på två meter i höjd och är tvåa i stavhopp samt är med på Sverigeslistan i hela sju individuella grenar.

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
sommar_centrum
happyhomes_2019
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

arlanda_golf_juli
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

defacto_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys