defacto_pan2020

Gruppledaren petas från fullmäktigelistan

Rune Öhlund petas från fullmäktigelistan för Sverigedemokraterna: - Rune har valt att gå vidare mot nya utmaningar, meddelar Inga-Lill Björkman (SD), ordförande och ett på listan.

Sverigedemokraterna i Sigtunas lista är klar för valet 2018 och exkluderar Rune Öhlund, nuvarande gruppledare. Istället är det nuvarande ordföranden Inga-Lill Björkman som är etta. Enligt uppgift till märsta.nu ska Rune Öhlund ha petats redan på årsmötet tidigare i år och är nu helt borta från valet.
– Rune har valt att gå vidare mot nya utmaningar. Det är en ickefråga eftersom ingen politiker kan förväntas sitta på livstid samt att vi har ett mycket starkt lag som valts fram enligt ett demokratiskt förfarande utifrån medlemmarnas önskan, skriver Inga-Lill Björkman i ett uttalande till märsta.nu

Kandidater med olika bakgrund
Listan består av 16 personer, varav fyra kvinnor. Tvåa på listan är Johnny Johanson och därefter Peter Nilsson. Sverigedemokraterna har inga fem mandat men om opinionsläget blir verklighet kan det bli en dubblering av antal mandat i fullmäktige. Veteranen Sören Sundh är sjua på listan och kommer sannolikt in.
– Det är kandidater med olika bakgrund och erfarenheter. Män och kvinnor i olika åldrar boendes i olika kommundelar. Det som förenar oss är vårt engagemang för att göra kommunen fantastisk igen och uppfylla de åtaganden som åligger en kommun gentemot medborgarna som redan har betalat för detta, fortsätter Inga-Lill Björkman.

”Slutcurlat”
Inga-Lill Björkman säger att det är ”slutcurlat” med brottsligheten och gällande välfärden så accepterar man inget annat än en fullgod nivå för skattebetalarna, för skolelever äldre och alla andra som bor i kommunen.

Fotnot: märsta.nu söker Rune Öhlund för en kommentar

teatergrillen_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

colorama_jul
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

defacto_helsida
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

connys
sigtunavatten_outsider
nrh
teatergrillen_outsider