defacto_pan

Gruppledaren petas från fullmäktigelistan

Rune Öhlund petas från fullmäktigelistan för Sverigedemokraterna: - Rune har valt att gå vidare mot nya utmaningar, meddelar Inga-Lill Björkman (SD), ordförande och ett på listan.

Sverigedemokraterna i Sigtunas lista är klar för valet 2018 och exkluderar Rune Öhlund, nuvarande gruppledare. Istället är det nuvarande ordföranden Inga-Lill Björkman som är etta. Enligt uppgift till märsta.nu ska Rune Öhlund ha petats redan på årsmötet tidigare i år och är nu helt borta från valet.
– Rune har valt att gå vidare mot nya utmaningar. Det är en ickefråga eftersom ingen politiker kan förväntas sitta på livstid samt att vi har ett mycket starkt lag som valts fram enligt ett demokratiskt förfarande utifrån medlemmarnas önskan, skriver Inga-Lill Björkman i ett uttalande till märsta.nu

Kandidater med olika bakgrund
Listan består av 16 personer, varav fyra kvinnor. Tvåa på listan är Johnny Johanson och därefter Peter Nilsson. Sverigedemokraterna har inga fem mandat men om opinionsläget blir verklighet kan det bli en dubblering av antal mandat i fullmäktige. Veteranen Sören Sundh är sjua på listan och kommer sannolikt in.
– Det är kandidater med olika bakgrund och erfarenheter. Män och kvinnor i olika åldrar boendes i olika kommundelar. Det som förenar oss är vårt engagemang för att göra kommunen fantastisk igen och uppfylla de åtaganden som åligger en kommun gentemot medborgarna som redan har betalat för detta, fortsätter Inga-Lill Björkman.

”Slutcurlat”
Inga-Lill Björkman säger att det är ”slutcurlat” med brottsligheten och gällande välfärden så accepterar man inget annat än en fullgod nivå för skattebetalarna, för skolelever äldre och alla andra som bor i kommunen.

Fotnot: märsta.nu söker Rune Öhlund för en kommentar

sigtunavatten_standard

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
ica_oktober
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

defacto_helsida
fme_oktober
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

nrh
colorama_april2
defacto_outsider
connys