mote_sommar
Polisens insats i Märsta på fredagskvällenFoto: Insändarbild

Gripna fritogs av ungdomsgäng

I samband med tillslaget mot en bil på fredagskvällen omringades polisen av ett ungdomsgäng som sedan fritog två gripna, rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade om att polis från specialstyrkan Team2022 stoppat en bil på fredagkvällen vid rondellen på Valstavägen/Centrumleden. I samband med det ska två personer ha gripits skriver Aftonbladet. Men ett ungdomsgäng kom till deras undsättning och fritog de gripna genom att omringa poliserna:
– Det har uppstått någon form av bråk. Men jag kan inte uttala mig om de närmare detaljerna, där råder förundersökningssekretess, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

I bilen hittade polisen ett automatgevär och ca 500 000 kronor, de gripna har anhållits i sin frånvaro under natten. En av dem ska vara en känd gängkriminell person i 30-årsåldern enligt Aftonbladet. Polis har förhört honom i koppling till mordet på en man i Jakobsberg tidigare i veckan. En förundersökning har inletts men polis vill inte uttala sig om vilken rubricering det är.

I samband med insatsen fattade även polisen beslut om att skapa trygghetsskapande åtgärder i Märsta under lördagen med extra personal synlig ute på gatorna.
– Det har varit stökigt under en längre tid och det blir värre snarare än bättre. Det är mycket ungdomar som rör sig i området och det upplevs som otryggt för de boende, uppger Marie-Louise Nilsson för tidningen.

happyhomes_sommar2020
speedy_helsida
connys_helsida
2020_helsida
kaa_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
brobygget_helsida_valsta
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
defacto_helsida
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
kaa_outsider
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider