moderaterna_juni
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Greps med 400 liter smuggelsprit – Döms till fängelse

En märstabo döms till fem månaders fängelse för att ha hanterat en stor mängd insmugglad alkohol och cigaretter.

Märstabon som är i 60-årsåldern stoppades på Akallaleden i juni i år. I den lätta lastbilen som han körde hittade polisen 400 liter sprit och 30 liter sprit, dessutom 25 000 cigaretter. Mannen uppgav att han just köpt hela partiet av okända män i Barkarby för 14 000 kronor. Han sa sig inte veta vart det kom ifrån. I förhör berättade han att en del av spriten skulle användas till dotterns bröllop. han trodde inte att han begick en olaglig handling då han förvärrade godset.

Rätten anser dock att mannen borde känt till konsekvenserna av att hantera en stor mängd sprit i enliters flaskor, att det inte var alkohol som sålts på den svenska marknaden. Därför döms han till dels olovlig befattning med punkskatepliktiga varor samt olovlig befattning med smuggelgods till fem månaders fängelse. Mannen har enbart ett par trafikförseelser bakom sig i belastningsregistret och det påverkade inte straffskalan.

februari
sap_valet2018

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

brf_englamarken
varen2018

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

sportfiskebanner2
bildextra!

Ymer äldreboende kvalitetssäkrat – som först i landet

Nyheter Ymer äldreboende har kvalitetssäkrats. Detta som första särskilda boendet i Sverige. – Både vi chefer och medarbetare är mycket stolta över vårt verifikat och det arbete vi genomfört här på Ymer för att nå dit, säger enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.

EXTRA

uppdaterad Attacken mot sommarfritids: Uruselt

Politik Socialdemokraterna fortsätter kritisera den moderatledda kommunledningen för att Rävsta sommarfritids begränsas till bara vissa utvalda skolbarn: - Vill man som förälder försöka boka en eller flera av de 35 fria platserna som finns så kostar det 300 kr per barn. Socialdemokraterna har sedan länge beslutat om att skolan i Sigtuna ska vara helt kostnadsfri. Detta är uruselt, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

nfc_vinter
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
objekt4
objekt2
val2018
objekt3
outsider_moderat
standard_ridskola
comitini_banner
sigtunavatten_standard
connys
outsider_defacto