varumarke_defacto_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Greps med 400 liter smuggelsprit – Döms till fängelse

En märstabo döms till fem månaders fängelse för att ha hanterat en stor mängd insmugglad alkohol och cigaretter.

marstac_aug

Märstabon som är i 60-årsåldern stoppades på Akallaleden i juni i år. I den lätta lastbilen som han körde hittade polisen 400 liter sprit och 30 liter sprit, dessutom 25 000 cigaretter. Mannen uppgav att han just köpt hela partiet av okända män i Barkarby för 14 000 kronor. Han sa sig inte veta vart det kom ifrån. I förhör berättade han att en del av spriten skulle användas till dotterns bröllop. han trodde inte att han begick en olaglig handling då han förvärrade godset.

Rätten anser dock att mannen borde känt till konsekvenserna av att hantera en stor mängd sprit i enliters flaskor, att det inte var alkohol som sålts på den svenska marknaden. Därför döms han till dels olovlig befattning med punkskatepliktiga varor samt olovlig befattning med smuggelgods till fem månaders fängelse. Mannen har enbart ett par trafikförseelser bakom sig i belastningsregistret och det påverkade inte straffskalan.

(s)laget om (m)akten

Klart med maktskifte – (S) går i opposition

Politik För första gången på 15 år får Moderaterna en kommunstyrelseordförande samtidigt som Socialdemokraterna går i opposition: - Det är bra för kommunen att besluten äntligen är fattade och att vi nu kan städa ut de odemokratiska spelreglerna och skapa ordning, stabilitet och trygghet, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M), i en kommentar direkt efter sammanträdet i fullmäktige.

happy_homes_sommar

Lundqvist välkomnar beslut om tiggeriförbud

Politik Vellinge blev första kommun att införa tiggeriförbud, nu hoppas socialdemokraten David Lundqvist att Sigtuna ska bli den andra: - Bra att någon kommun nu vågar pröva det, säger Lundqvist.

biljetter
extra

Perkovic lämnar KF – Blir centerpartist

Politik Dragan Perkovic kommer att lämna sina kvarvarande platser i fullmäktige och som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Han kommer till valet2018 att kandidera för Centerpartiet.

extra

Barn misshandlades i centrala Märsta

Blåljus Kring 18-tiden på onsdag kväll kallades polis till Kulturtorget i Märsta sedan en fyraårig tjej blivit slagen av en äldre man: - Det skrevs en anmälan om misshandel, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

(s)laget om (m)akten

Upplagt för avgörande i fullmäkte

Politik Regnbågskoalitionen drog igenom sina ärenden i Kommunstyrelsen på måndagen: - Jag ser fram emot torsdagen för att få ett slut på en helt i onödan utdragen process som bara skapat stiltje och frustration i den kommunala förvaltningen, säger Olov Holst (M), oppositionsråd.

Elnätsavgiften gick upp med 1200 kronor

Nyheter På bara ett år har elnätsavgiften höjts med 1200 kronor i Sigtuna kommun: - Regelverket som ska skydda kunderna från monopolprissättning anser vi är för svagt och vi vill ha till en omedelbar skärpning av reglerna för att skydda kunderna, säger Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef på Villaägarnas Riksförbund.

Passkontrollanter blir inlåsta

Nyheter Passkontrollanter på Arlanda blir då och då inlåsta i sina kurer på grund av ett tekniskt fel rapporterar tidningen Arbetarskydd: - Jag har varit med om passkontrollanter som börjat gråta när de fått veta att de i dag ska arbeta i slussarna med problem, säger Ulf Rydström, huvudskyddsombud vid gränspolisen på Arlanda till tidningen.

standard_ridskola
connys
colorama_jan
stockholmsvagen24b
siriusgatan26
borg
Norra Redovisningshuset
cricketklubben
korpentraning
sbrf2
Frisyr – Standard
Festspecialisten – Standard
standard
lions_standard
standard
karlavagnen46