defacto_skor
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Greps med 400 liter smuggelsprit – Döms till fängelse

En märstabo döms till fem månaders fängelse för att ha hanterat en stor mängd insmugglad alkohol och cigaretter.

banner_artikel

Märstabon som är i 60-årsåldern stoppades på Akallaleden i juni i år. I den lätta lastbilen som han körde hittade polisen 400 liter sprit och 30 liter sprit, dessutom 25 000 cigaretter. Mannen uppgav att han just köpt hela partiet av okända män i Barkarby för 14 000 kronor. Han sa sig inte veta vart det kom ifrån. I förhör berättade han att en del av spriten skulle användas till dotterns bröllop. han trodde inte att han begick en olaglig handling då han förvärrade godset.

Rätten anser dock att mannen borde känt till konsekvenserna av att hantera en stor mängd sprit i enliters flaskor, att det inte var alkohol som sålts på den svenska marknaden. Därför döms han till dels olovlig befattning med punkskatepliktiga varor samt olovlig befattning med smuggelgods till fem månaders fängelse. Mannen har enbart ett par trafikförseelser bakom sig i belastningsregistret och det påverkade inte straffskalan.

februari

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

varen2018
dackia_2018
forskontor
center_banner2

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

Kommunen riskerar underskott

Nyheter Sigtuna kommun riskerar underskott för 2018: - Det är bra att vi nu, till skillnad från förra året, tidigt får reda på att vissa nämnder riskerar underskott – då har vi en rimlig chans att göra något åt det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett uttalande.

objekt4
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
val2018
outsider_defacto
standard_start
vuxentutbildning
connys
matcher_skanela
nfc_vinter
objekt2
standard_ridskola
objekt3
Norra Redovisningshuset