rantebanner
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Greps med 400 liter smuggelsprit – Döms till fängelse

En märstabo döms till fem månaders fängelse för att ha hanterat en stor mängd insmugglad alkohol och cigaretter.

sommar

Märstabon som är i 60-årsåldern stoppades på Akallaleden i juni i år. I den lätta lastbilen som han körde hittade polisen 400 liter sprit och 30 liter sprit, dessutom 25 000 cigaretter. Mannen uppgav att han just köpt hela partiet av okända män i Barkarby för 14 000 kronor. Han sa sig inte veta vart det kom ifrån. I förhör berättade han att en del av spriten skulle användas till dotterns bröllop. han trodde inte att han begick en olaglig handling då han förvärrade godset.

Rätten anser dock att mannen borde känt till konsekvenserna av att hantera en stor mängd sprit i enliters flaskor, att det inte var alkohol som sålts på den svenska marknaden. Därför döms han till dels olovlig befattning med punkskatepliktiga varor samt olovlig befattning med smuggelgods till fem månaders fängelse. Mannen har enbart ett par trafikförseelser bakom sig i belastningsregistret och det påverkade inte straffskalan.

theweek2017
sommar
varumarke_defacto_sommar
magget_v16
happy_homes_sommar

”Bajs” förstör Sjudargårdsbadet

Nyheter Bajs förstör Sjudargårdsbadet, det anser en kommuninvånare som tycker att det är för skitigt på stranden: - Vi kommer med start denna vecka att genomföra ett antal åtgärder som kommer att göra badet mera inbjudande och trevligt. Det handlar i första hand om att arbeta med sandstranden och röja en del vegetation, svarar Pekka Widergren, fritidschef i Sigtuna kommun, i ett inlägg på kommunens Facebookssida.

Kvartstrafik införs efter nyår

Nyheter I och med att Citybanan nu är invigd planerar SL att utöka avgångarna i pendeltågstrafiken med 70 per dag så att det blir kvartstrafik från Märsta och Rosersberg, rapporterar Dagens Nyheter.

standard
connys
lions_standard
Frisyr – Standard
sfssommar
sommar
mik_camp
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
colorama_jan
cricketklubben