sigtunahem_feb
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Greps med 400 liter smuggelsprit – Döms till fängelse

En märstabo döms till fem månaders fängelse för att ha hanterat en stor mängd insmugglad alkohol och cigaretter.

centrum_sportlov

Märstabon som är i 60-årsåldern stoppades på Akallaleden i juni i år. I den lätta lastbilen som han körde hittade polisen 400 liter sprit och 30 liter sprit, dessutom 25 000 cigaretter. Mannen uppgav att han just köpt hela partiet av okända män i Barkarby för 14 000 kronor. Han sa sig inte veta vart det kom ifrån. I förhör berättade han att en del av spriten skulle användas till dotterns bröllop. han trodde inte att han begick en olaglig handling då han förvärrade godset.

Rätten anser dock att mannen borde känt till konsekvenserna av att hantera en stor mängd sprit i enliters flaskor, att det inte var alkohol som sålts på den svenska marknaden. Därför döms han till dels olovlig befattning med punkskatepliktiga varor samt olovlig befattning med smuggelgods till fem månaders fängelse. Mannen har enbart ett par trafikförseelser bakom sig i belastningsregistret och det påverkade inte straffskalan.

Klottrare togs på bar gärning

Blåljus Allmänhet ryckte in och tog en klottrare på bar gärning vid Märsta station under eftermiddagen: - Det var några ungdomsvärdar som tog fast honom och larmade polis, säger Sven Erik-Olsson vid Polisens ledningscentral.

februari
sigtuna_bygglov

Nyanlända flyttar ut från bostäder

Nyheter Nyanlända som haft bostad via Sigtuna kommun i två år kommer nu att få flytta vidare från sina kontrakt: - De familjer som bott två år i Sigtuna har samtliga flyttat ut antingen innan eller vid 2-årsperiodens slut, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande till märsta.nu

forskontor

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

sigtunavatten_feb
outsider_defacto
objekt3
connys
objekt4
standard_ridskola
matcher_skanela
vuxentutbildning
standard
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard
objekt2