defacto_pan2020
1177 Vårdguidens hemsida där du kan få hjälp för oro kring covid-19Foto: Daniel Iskandar

Gratisstöd för oroliga under pandemin

Den som upplever oro i samband med coronapandemin kan få hjälp via ett nyanserat program.

Region Stockholm erbjuder ett självhjälpsprogram för invånare som upplever oro i samband med coronapandemin. Oron som många kanske upplever för konsekvenser för hälsa, välmående och ekonomi kan påverka vardagen och genom programmet så kan man få hjälp att hantera den:
– Det är naturligt att känna oro när vardagen och omvärlden påverkas av en sådan här pandemi men ibland tar oron över. Det här programmet är tänkt att hjälpa den som vill minska sin oro, säger Kersti Ejeby, verksamhetschef vid Gustavsbergs vårdcentral och medicinskt ansvarig för självhjälpsprogrammet.

Programmet finns via 1177 Vårdguiden i inloggat läge och tillgängligt för alla invånare över 18 år. Det är ett program baserat på kognitiv beteendeterapi Det är kliniskt beprövat och vetenskapligt utvärderat av psykologer vid Karolinska Institutet. Den som genomgår programmet har visat goda resultat enligt Region Stockholm.

festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
centrum_helsida2020
boisigtuna
2020_helsida
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider