defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Grannar bästa lösningen mot inbrott

Hälften av svenskarna tycker att Grannsamverkan mot inbrott är det bästa med att ha grannar, det visar en undersökning som försäkringsbolaget IF har gjort.

centrum_artikel

Med aktiv Grannsamverkan minskar risken för inbrott med i genomsnitt 26 procent skriver IF i ett pressmeddelande. I Sigtuna kommun finns organiserad grannsamverkan i de flesta kvarter. IF har gjort en undersökning som visar att det bästa med att ha grannar är att man kan hjälpa till att hålla uppsikt i området. Tjuvar rör sig nämligen i områden och spanar in tillgängliga objekt. Med hjälp av grannsamverkan kan man hjälpas åt att upptäcka potentiella tjuvar eller avskräcka dem.
– Nyfikna grannar som lägger sig i är ett bra sätt att hålla tjuvarna borta. Tjuvar vill jobba ostört utan att någon ser dem eller frågar vilka de är. Det är bra att hjälpas åt och vara uppmärksamma på vissa beteenden och sprida information om vad som sker i området, säger Caroline Uliana, informationschef på If, i ett pressmeddelande.

22 000 inbrott anmäldes i landet förra året, märsta.nu har tidigare rapporterat om att Sigtuna kommun är en av de mest inbrottsdrabbade kommunerna i landet med 7,7 inbrott per 1000 hem. Totalt under 2016 anmäldes 342 inbrott, en minskning med 65 stycken jämfört med 2015.

ridskola2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

meko_helsida
2020_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider