moderater_pan_sommar
Lena Willemark kommer till Sigtuna 12:e marsFoto: Pressbild

Grammisvinnare till Sigtuna

Lena Willemark som nyligen vann en Grammis kommer till Sigtuna för en spelning 12:e mars.

panorama_centrum

Folkmusikern Lena Willemark från Älvdalen gästar Sigtunastiftelsen i samband med kulturhelgen 12:e mars. Grammisen fick hon för Årets Folkmusik tillsammans med Anders Normin och Karin Nakagawa för skivan ”Trees of Light”. Hon kommer också med verket Blå Ferdi i bagaget som går i folkton och bär spår av konstmusik.
– Vi är glada att få hälsa Lena Willemark tillbaka till Sigtunastiftelsen, denna gång tillsammans med Emma Reed, violin; Micke Marin, violin och stränginstrument; Mia Marin, violin; Tina Quartey, percussion och Leo Svensson, cello, skriver Sigtunastiftelsen på sin hemsida.

pantamera_avc_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

mote_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

centrum_sommar2022_helsida
social_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

helsida_sfs
defacto_helsida
kso_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
mote_outsider
swedol_outsider
outsider_social
kso-duell_out
mp_outsider2022
nrh