panorama_centrum
Foto: Daniel Iskander

Efter graffitiväggen-Streetart flyttar till Valsta

Märstas graffitivägg kommer att upphöra på Stockholmsvägen och den så kallade streetartverksamheten fortsätter i Valsta.

För ett tag sedan kom besked om att graffitiväggen vid Forum på Stockholmsvägen skulle stängas. Nu är det klart att verksamheten Streetart flyttas till Valsta och kommer drivas i anslutning till Sigtuna museums verksamhet @valstakonst. Väggen har funnits i kommunen sedan 2008 och var en av få lagliga väggar i hela länet.

connys_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

mp_helsida_april

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
connys
nrh
mp_outsider2022
ewas_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider