aftenbil_helsida
Foto: Genrebild

Gott om aktiviteter trots milt sportlov

Sportlovet är bara en vecka bort. Med årets coronarestriktioner är det lika bra att stanna hemma och njuta av alla aktiviteter i kommunen.

centrum_artikel

Risken är stor att snön är borta till Sportlovet som inleds 1:a mars i kommunen. Men då myndigheter avråder från resor till andra delar av landet så finns det ändå en del att göra på hemmaplan.

Om vädret tillåter kommer skidspår att finnas på flera golfklubbar i kommunen, Sigtuna GK är en av dessa eller så kan du söka spår via skidspar.se. Sigtuna har en egen skidbacke, Sigtunafjället, i Prästängarna. Där finns både liftkort att lösa på plats samt skidor att hyra.

När det gäller skridskor kommer nog vädret att vara i det mildaste laget för att inta Mälaren, Sigtuna kommun har dessutom stängt ner allmänhetens åkning i ishallarna i Märsta. Dock finns utebanor i Valsta, Sigtuna, Steninge och Sätuna.

Den som vill kan också ta ett iskallt bad i sjön som säkerligen håller låg temperatur under första veckan i mars.

Mer om kultur- och fritidslivet i kommunen hittar du här

Destination Sigtuna

connys_helsida
sommarlov

Helena ordnar dansläger i Rävsta

Nöjesnyheter För andra året i rad arrangerar Sigtuna Dansskola läger för barn: - Vi är väldigt glada att så många gillar dans i kommunen och tänker definitivt anordna dansläger även nästa år, säger Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
ungsatsning
rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Äventyrsgolfen invigdes

Nöjesnyheter Äventyrsgolfen invigdes på torsdagen i Sigtuna stad av bland annat Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst: - Vi har diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF nu gjort på äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel på hur man kan göra det på ett roligt och pedagogiskt sätt, säger Holst.

liber_sommar_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Restriktioner mildras nästa vecka

Nöjesnyheter Folkhälsomyndigheten mildrar en del restriktioner från 1:a juni vilket möjliggör för religiösa besök och lägerverksamhet.

brobygget_day
vardcentral_helsida

Don Demina och Hållbarhetsresan i Sigtuna

Nöjesnyheter Anis Don Demina var hos Sigtuna Golfklubb under tisdagen: - Det roligaste var att bygga med Ola (Jennersten). Han har lärt mig massor jag kommer ta med mig i livet. Som hur viktigt det är att bevara den biologiska mångfalden. Till exempel så har vi ca 300 olika arter av bin och humlor. Om de försvinner så förlorar vi tvåtredjedelar av all frukt, bär och annan mat. Vi skulle egentligen bara kunna äta gröt. Tråkigt, sa Anis Don Demina.

mp-helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

brobygget_day_out
vardcentral_outsider
connys
mp-outsider
aftenbil_outsider
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_night_out
nrh
ungsatsning-outsider