moderaterna_panorama
Göte RydhFoto: Privat

Göte Rydh prisas av kungen

Göte Rydh från Sigtuna tilldelas Kungens medalj 5:e storleken i högblått band.

I samband med Nationaldagen har Kungen beslutat av medaljförläningar. En av de som fick medalj var Göte Rydh som bor utanför Sigtuna. Göte har tidigare haft Götes mack i Staden där nuvarande parkeringen finns på Uppsalavägen. Göte fick 5:e storleken i högblått band för betydande insatser inom svensk hembygdskultur. Utanför Sigtuna har Göte Bodatomtens Hantverksgård. Göte har även uppmärksammats som ”skrotkonstnär” och har bland annat en 9 meter lång cykel som han byggt ute på gården.

2020_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

connys_helsida
mp_helsida_april

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
connys
ewas_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider