defacto_pan
Margit och Göte Rydh drev Götes mack inne i Sigtuna stadFoto: Pressbild/Destination Sigtuna

Göte och Margita nya Sigtunaambassadörer

Göte och Margita Rydh har utsetts till årets Sigtunaambassadörer.

Destination Sigtuna utser årets Sigtunaambassadörer i Stieg Gunnerfeldts ära. I år är det Göte och Margita Rydh som utsetts. Göte drev i 40 år Götes mack i Sigtuna stad, landets minsta bensinmack. Han och Margit har byggt upp kulturhistoriska byggnader, maskiner och verktyg i sitt hem vid Erikssund.

Motiveringen lyder:
”Göte Rydh är en genuin Sigtunabo med ett starkt historieintresse och som mackägare en person med en sann känsla för service. I hans värld är inget omöjligt bara mer eller mindre svårt. Problem är till för att lösas. Göte har med sin känsla för gamla ting räddat många byggnader, maskiner och verktyg till eftervärlden. För denna sin gärning med stor hjälp av sin hustru Margita tilldelas Göte Rydh utmärkelsen Sigtuna-ambassadör i Stieg Gunnerfeldts anda”

Priset delas ut sedan 2015 och instiftades i samband med att Stieg Gunnerfeldt avgick som styrelseordförande för Destination Sigtuna. Syftet med utmärkelsen är att lyfta människor som bor och verkar i Sigtuna kommun och som genom handlingar på ett kreativt och visionärt sätt gett Sigtuna uppmärksamhet eller satt Sigtuna på kartan. Paret Rydh får nu ett diplom, ett års medlemsskap i Frukostklubben samt en check på 5000 kronor.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

nationaldag_helsida
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

oppning_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

bonava_maj_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

varfest_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

moderaternamaj
nationaldag_helsida
nrh
connys
oppning_outsider
moderaterna_maj_outsider
colorama_april
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
sh_oppet
bonava_maj_outsider
nationaldag_out
sh_bovard_out