defacto_pan2020
Margit och Göte Rydh drev Götes mack inne i Sigtuna stadFoto: Pressbild/Destination Sigtuna

Göte och Margita nya Sigtunaambassadörer

Göte och Margita Rydh har utsetts till årets Sigtunaambassadörer.

centrum_artikel

Destination Sigtuna utser årets Sigtunaambassadörer i Stieg Gunnerfeldts ära. I år är det Göte och Margita Rydh som utsetts. Göte drev i 40 år Götes mack i Sigtuna stad, landets minsta bensinmack. Han och Margit har byggt upp kulturhistoriska byggnader, maskiner och verktyg i sitt hem vid Erikssund.

Motiveringen lyder:
”Göte Rydh är en genuin Sigtunabo med ett starkt historieintresse och som mackägare en person med en sann känsla för service. I hans värld är inget omöjligt bara mer eller mindre svårt. Problem är till för att lösas. Göte har med sin känsla för gamla ting räddat många byggnader, maskiner och verktyg till eftervärlden. För denna sin gärning med stor hjälp av sin hustru Margita tilldelas Göte Rydh utmärkelsen Sigtuna-ambassadör i Stieg Gunnerfeldts anda”

Priset delas ut sedan 2015 och instiftades i samband med att Stieg Gunnerfeldt avgick som styrelseordförande för Destination Sigtuna. Syftet med utmärkelsen är att lyfta människor som bor och verkar i Sigtuna kommun och som genom handlingar på ett kreativt och visionärt sätt gett Sigtuna uppmärksamhet eller satt Sigtuna på kartan. Paret Rydh får nu ett diplom, ett års medlemsskap i Frukostklubben samt en check på 5000 kronor.

centrum_helsida2020
connys_helsida
happy_homes_mars
2020_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna
salong_elisabeth_helsida
connys
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider