defacto_pan
Margit och Göte Rydh drev Götes mack inne i Sigtuna stadFoto: Pressbild/Destination Sigtuna

Göte och Margita nya Sigtunaambassadörer

Göte och Margita Rydh har utsetts till årets Sigtunaambassadörer.

marstakalaset_artikel

Destination Sigtuna utser årets Sigtunaambassadörer i Stieg Gunnerfeldts ära. I år är det Göte och Margita Rydh som utsetts. Göte drev i 40 år Götes mack i Sigtuna stad, landets minsta bensinmack. Han och Margit har byggt upp kulturhistoriska byggnader, maskiner och verktyg i sitt hem vid Erikssund.

Motiveringen lyder:
”Göte Rydh är en genuin Sigtunabo med ett starkt historieintresse och som mackägare en person med en sann känsla för service. I hans värld är inget omöjligt bara mer eller mindre svårt. Problem är till för att lösas. Göte har med sin känsla för gamla ting räddat många byggnader, maskiner och verktyg till eftervärlden. För denna sin gärning med stor hjälp av sin hustru Margita tilldelas Göte Rydh utmärkelsen Sigtuna-ambassadör i Stieg Gunnerfeldts anda”

Priset delas ut sedan 2015 och instiftades i samband med att Stieg Gunnerfeldt avgick som styrelseordförande för Destination Sigtuna. Syftet med utmärkelsen är att lyfta människor som bor och verkar i Sigtuna kommun och som genom handlingar på ett kreativt och visionärt sätt gett Sigtuna uppmärksamhet eller satt Sigtuna på kartan. Paret Rydh får nu ett diplom, ett års medlemsskap i Frukostklubben samt en check på 5000 kronor.

kontor_thaifong
ica_valsta_choklad

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

marstakalas_helsida
happyhomes_2019
sommar_centrum
defacto_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
colorama_april2
defacto_outsider
connys
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april