arlandagk_panorama
Margit och Göte Rydh drev Götes mack inne i Sigtuna stadFoto: Pressbild/Destination Sigtuna

Göte och Margita nya Sigtunaambassadörer

Göte och Margita Rydh har utsetts till årets Sigtunaambassadörer.

centrum_tvaar

Destination Sigtuna utser årets Sigtunaambassadörer i Stieg Gunnerfeldts ära. I år är det Göte och Margita Rydh som utsetts. Göte drev i 40 år Götes mack i Sigtuna stad, landets minsta bensinmack. Han och Margit har byggt upp kulturhistoriska byggnader, maskiner och verktyg i sitt hem vid Erikssund.

Motiveringen lyder:
”Göte Rydh är en genuin Sigtunabo med ett starkt historieintresse och som mackägare en person med en sann känsla för service. I hans värld är inget omöjligt bara mer eller mindre svårt. Problem är till för att lösas. Göte har med sin känsla för gamla ting räddat många byggnader, maskiner och verktyg till eftervärlden. För denna sin gärning med stor hjälp av sin hustru Margita tilldelas Göte Rydh utmärkelsen Sigtuna-ambassadör i Stieg Gunnerfeldts anda”

Priset delas ut sedan 2015 och instiftades i samband med att Stieg Gunnerfeldt avgick som styrelseordförande för Destination Sigtuna. Syftet med utmärkelsen är att lyfta människor som bor och verkar i Sigtuna kommun och som genom handlingar på ett kreativt och visionärt sätt gett Sigtuna uppmärksamhet eller satt Sigtuna på kartan. Paret Rydh får nu ett diplom, ett års medlemsskap i Frukostklubben samt en check på 5000 kronor.

happyhomes_2019

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida
banner_trerosor
sigtunavatten_standard
sangensemble

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

connys

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

arlandagolf

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

icavalsta_semlor
Kuppen i Arlandastad

Fem häktade efter kuppen

Nyheter Fem personer begärdes häktade på sannolika skäl misstänka för grov stöld på måndagen efter fredagen kupp i Arlandastad.

ridskola_2019_helsida
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet