defacto_pan
Foto: Pressbild/Hotell Kristina

Gör som turisterna i Sigtuna

Vill du göra som turisterna i Sigtuna? Här är platserna du ska besöka och ställena du ska äta på.

Det är högsäsong för turismen i Sigtuna. En sajt som turister oftast tittar på innan de besöker en plats är Tripadvisor. Den listar platserna utifrån resenärernas omdömen. Bästa platsen att besöka i Sigtuna är Strandpromenaden som fått 4,5 av 5 i betyg, därefter S:t Olofs kyrkoruin, 4,0, och trea Mariakyrkan med 4,5 men av färre betygsättare än S:t Olofs kyrkoruin vilket gör att den rankas ner.

Andra platser med höga betyg är Rådhuset, Wenngarn, S:t Lars kyrkoruin och S:t Pers kyrkoruin. Vill man äta mat så är det Båthuset som toppar före Kopparkitteln, Farbror Blå och Sigtuna stadshotell.

EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

outsider
sigtunavatten_standard
frisyr_december

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

sigtuna_funkis
korpen_jan-feb

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

nrh
banner_trerosor
connys
funkis_2