arlandagk_panorama
Foto: Pressbild/Hotell Kristina

Gör som turisterna i Sigtuna

Vill du göra som turisterna i Sigtuna? Här är platserna du ska besöka och ställena du ska äta på.

centrum_pask

Det är högsäsong för turismen i Sigtuna. En sajt som turister oftast tittar på innan de besöker en plats är Tripadvisor. Den listar platserna utifrån resenärernas omdömen. Bästa platsen att besöka i Sigtuna är Strandpromenaden som fått 4,5 av 5 i betyg, därefter S:t Olofs kyrkoruin, 4,0, och trea Mariakyrkan med 4,5 men av färre betygsättare än S:t Olofs kyrkoruin vilket gör att den rankas ner.

Andra platser med höga betyg är Rådhuset, Wenngarn, S:t Lars kyrkoruin och S:t Pers kyrkoruin. Vill man äta mat så är det Båthuset som toppar före Kopparkitteln, Farbror Blå och Sigtuna stadshotell.

colorama_april2
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Ebba vinner Årets kulturpris

Kulturnyheter I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

centrum_pask_helsida

Sigtunakockar kan vinna internationell tävling

Nöjesnyheter Sigtunahöjden och Steningevik har med varsin kock på finalen av Copper Skillet i Toronto: - Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna, i ett pressmeddelande.

fme_helsida
1:a april

Rösta: Kommer du ihåg aprilskämten?

Nöjesnyheter 1:a april har märsta.nu en tradition om att skoja till det lite med företag, politker och kommun. Igår var det dags igen och skämtet om Pinbacksgallerian var uppskattat, men kommer du ihåg några av våra andra aprilskämt genom åren?

valsta_utveckling

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

logistik_utbildning
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

bonava_helsida
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

defacto_helsida

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

bonava_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
fme_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider