centrum_panorama2020
Globen står inne på Terminal 5Foto: Pressbild/Swedavia

Glob visar planen i realtid

Genom en glob som installerats på Arlanda kan planen till och från Arlanda spanas in i realtid.

centrum_artikel

Arlanda och den svenska tjänsten Flightradar24 har installerat en jordglob på Arlanda som visar trafiken till och från Arlanda i realtid.
– Vi är jätteglada över att vara en del av det här projektet. Precis som Arlanda är Flightradar24 en komplex trafikmaskin där tusentals olika system, funktioner och inte minst människor samverkar. Genom ett nätverk av så kallade ADS-B-mottagare som täcker stora delar av jordklotet kan vi plocka upp flygplanens signaler och i princip följa hela världens flygtrafik live, säger Fredrik Lindahl, VD på Flightradar24, i ett pressmeddelande.

Installationen visar de 160 destinationerna som man når via Arlanda. Tanken är att globen ska visualisera Arlandas mål om att vara Skandinaviens ledande flygplats 2020, enligt flygplatsdirektören Kjell-Åke Westin. Tekniken är 3D projektion mapping och och det är första gången det används i en offentlig flygplatsmiljö. Open Sky som den kallas står i avgångshallen på Terminal 5.

studeravidare_helsida

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

studenten2020_helsida

Märstabo utser e-handelsvinnare

Näringsliv Jorge Castro har valts in till juryn för Svenska SEO-priset: - Det känns fantastiskt att få tillhöra juryn och jag kommer att göra mitt bästa tillsammans med alla andra SEO experter för att ta fram vinnarna för 2020, säger Jorge Castro till märsta.nu

speedy_helsida
connys_helsida
sommarlov_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

kcbygg_helsida
defacto_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

kcbygg_outsider
nrh
swedol_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider