centrum_host
Globen står inne på Terminal 5Foto: Pressbild/Swedavia

Glob visar planen i realtid

Genom en glob som installerats på Arlanda kan planen till och från Arlanda spanas in i realtid.

centrum_farsdag_artikel

Arlanda och den svenska tjänsten Flightradar24 har installerat en jordglob på Arlanda som visar trafiken till och från Arlanda i realtid.
– Vi är jätteglada över att vara en del av det här projektet. Precis som Arlanda är Flightradar24 en komplex trafikmaskin där tusentals olika system, funktioner och inte minst människor samverkar. Genom ett nätverk av så kallade ADS-B-mottagare som täcker stora delar av jordklotet kan vi plocka upp flygplanens signaler och i princip följa hela världens flygtrafik live, säger Fredrik Lindahl, VD på Flightradar24, i ett pressmeddelande.

Installationen visar de 160 destinationerna som man når via Arlanda. Tanken är att globen ska visualisera Arlandas mål om att vara Skandinaviens ledande flygplats 2020, enligt flygplatsdirektören Kjell-Åke Westin. Tekniken är 3D projektion mapping och och det är första gången det används i en offentlig flygplatsmiljö. Open Sky som den kallas står i avgångshallen på Terminal 5.

ica_oktober

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

fme_oktober
sigtunavatten_standard

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida
happyhomes_2019
centrum_farsdag

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

greeknight_outsider
nrh
connys
colorama_april2