centrum_jul_panorama
Andie Lahdo med däcksängarna på HundställetFoto: Pressbild

Gjorde däcksängar åt hundar

Under sommaren har ABS Wheels tillverkat hundsängar till ideella organisationen Hundstället.

defacto_jul_artikel

Hundstället tar hand om skadade eller bortsprungna hundar, årligen ör det tusentals hundar på besök. För att göra en gärning för hundarna passade ABS Wheels under sommaren på att göra hundsängar av däck. Projektet på ABS Wheels skedde under sommaren då det är lågsäsong. Då passar man även på att hålla de anställda sysselsatta:
– Däck är en känd miljöfara så det här projektet gynnar både miljö och hemlösa hundar. Vi har förutom Hundstallet även hjälpt andra föreningar som tar hand om djur, vi kommer exempelvis att lämna hundsängar till organisationen Hundar söker hem, säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD

Sängarna är specialgjorda med bomullstyg, resårband och polyester vadd. De är avtagbara och kan tvättas i maskin. De har ett speciellt underställ för att ge en trygg och stabil bas.
– Vi har valt lågprofil däck för att ge hundarna bra med utrymme, inspirationen kommer från utlandet där fenomenet är stort, uppger Andie Lahdo.

defacto_jul
ica_oktober

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

tp_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

greeknighthelsida

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

trainingpartner_jobb_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

fme_oktober
colorama_jul
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

connys
nrh
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
greeknight_outsider
julbord