moderaterna_riksdag
Andie Lahdo med däcksängarna på HundställetFoto: Pressbild

Gjorde däcksängar åt hundar

Under sommaren har ABS Wheels tillverkat hundsängar till ideella organisationen Hundstället.

centrum_artikel

Hundstället tar hand om skadade eller bortsprungna hundar, årligen ör det tusentals hundar på besök. För att göra en gärning för hundarna passade ABS Wheels under sommaren på att göra hundsängar av däck. Projektet på ABS Wheels skedde under sommaren då det är lågsäsong. Då passar man även på att hålla de anställda sysselsatta:
– Däck är en känd miljöfara så det här projektet gynnar både miljö och hemlösa hundar. Vi har förutom Hundstallet även hjälpt andra föreningar som tar hand om djur, vi kommer exempelvis att lämna hundsängar till organisationen Hundar söker hem, säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD

Sängarna är specialgjorda med bomullstyg, resårband och polyester vadd. De är avtagbara och kan tvättas i maskin. De har ett speciellt underställ för att ge en trygg och stabil bas.
– Vi har valt lågprofil däck för att ge hundarna bra med utrymme, inspirationen kommer från utlandet där fenomenet är stort, uppger Andie Lahdo.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

mod_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
handbollsskola
2020_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider