sommar
Andie Lahdo med däcksängarna på HundställetFoto: Pressbild

Gjorde däcksängar åt hundar

Under sommaren har ABS Wheels tillverkat hundsängar till ideella organisationen Hundstället.

marstakalaset_artikel

Hundstället tar hand om skadade eller bortsprungna hundar, årligen ör det tusentals hundar på besök. För att göra en gärning för hundarna passade ABS Wheels under sommaren på att göra hundsängar av däck. Projektet på ABS Wheels skedde under sommaren då det är lågsäsong. Då passar man även på att hålla de anställda sysselsatta:
– Däck är en känd miljöfara så det här projektet gynnar både miljö och hemlösa hundar. Vi har förutom Hundstallet även hjälpt andra föreningar som tar hand om djur, vi kommer exempelvis att lämna hundsängar till organisationen Hundar söker hem, säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD

Sängarna är specialgjorda med bomullstyg, resårband och polyester vadd. De är avtagbara och kan tvättas i maskin. De har ett speciellt underställ för att ge en trygg och stabil bas.
– Vi har valt lågprofil däck för att ge hundarna bra med utrymme, inspirationen kommer från utlandet där fenomenet är stort, uppger Andie Lahdo.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

happyhomes_2019
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
sommar

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

marstakalas_helsida
kontor_thaifong
sommar_centrum
sportfiske_sommar
nrh
colorama_april
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider