defacto_pan
Andie Lahdo med däcksängarna på HundställetFoto: Pressbild

Gjorde däcksängar åt hundar

Under sommaren har ABS Wheels tillverkat hundsängar till ideella organisationen Hundstället.

Hundstället tar hand om skadade eller bortsprungna hundar, årligen ör det tusentals hundar på besök. För att göra en gärning för hundarna passade ABS Wheels under sommaren på att göra hundsängar av däck. Projektet på ABS Wheels skedde under sommaren då det är lågsäsong. Då passar man även på att hålla de anställda sysselsatta:
– Däck är en känd miljöfara så det här projektet gynnar både miljö och hemlösa hundar. Vi har förutom Hundstallet även hjälpt andra föreningar som tar hand om djur, vi kommer exempelvis att lämna hundsängar till organisationen Hundar söker hem, säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD

Sängarna är specialgjorda med bomullstyg, resårband och polyester vadd. De är avtagbara och kan tvättas i maskin. De har ett speciellt underställ för att ge en trygg och stabil bas.
– Vi har valt lågprofil däck för att ge hundarna bra med utrymme, inspirationen kommer från utlandet där fenomenet är stort, uppger Andie Lahdo.

ica_oktober
defacto_helsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

nrh
connys
defacto_outsider
colorama_april2