defacto_pan2020
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Gemensam samverkan för att minska brottslighet

En handlingsplan har antagits mellan bland annat kommuner, regionen, kriminalvården och Polisen för att bekämpa våld.

En myndighetsamverkan har inletts där bland annat Sigtuna kommun medverkar genom sammanslutningen Storsthlm som består av länets samtliga kommuner. Utöver Storsthlm är det även Länsstyrelsen, Kriminalvården, Region Stockholm, Stockholms stad och Polisen som ingår och har enats om en strategi för at bekämpa våld runt om i länet.
– Vi kraftsamlar nu gemensamt mot de utmaningar som våldet innebär. Den strategi och handlingsplan som nu tagits fram ska vara vägledande för länets alla kommuner, myndigheter, näringsliv och civilsamhälle, säger regionpolischef Ulf Johansson.

Åtta mål för länet har antagit, bland annat myndigheter och aktörer ska jobba brottsförebyggande och att rättsvårdande myndigheter håller god kvalitet i utredningar och rättsprocesser.

defacto_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

speedy_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

ridskola2020_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida
centrum_helsida2020
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
nrh
festspec_corona_outsider
speedy_outsider