moderaterna_riksdag

Gate Gourmet stäms av Transport

Transport stämmer Gate Gourmet för att ha kringgått turordningsreglerna vid uppsägningar i höstas.

Till följd av coronakrisen tvingades Gate gourmet säga upp ett stort antal av deras anställd. Men de kringgick turordningsreglerna hävdar fackförbundet Transport. Enligt Transportarbetareförbundet har Gate Gourmet bytt kollektivavtal från Transport till Hotell- och restaurang enligt tidningen Arbetet. Det innebär 3000-9000 kronor minde i lön för de anställda.

En av de drabbade hade arbetat 43 år på Arlanda och fick sparken. Men efter diskussioner med facket drogs hennes och 62 andra personers uppsägningar tillfälligt tillbaka i oktober, dock har hon inte varit tillbaka på jobbet och hon är formellt uppsagd.

mp_host_helsida
connys_helsida
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

valsta-jul_helsida
jul2021
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
valsta_jul_outsider
nrh
julmarknad_outsider
stationshusen_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
mp-outsider