panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi

Går inte parkera mer än två timmar i Valsta

Valsta Steninge stadsdelsförening är kritiska till att det inte går att parkera mer än två timmar kring Valsta Centrum.

Ska man besöka någon för en längre middag eller övernattning så går det inte att parkera längre än två timmar menar Valsta Steninge stadsdelsförening.
– Om du däremot ska besöka någon, kanske är hembjuden på middag, och tänker stanna mer än två timmar så är det inte lika enkelt. Du kan behöva gå ifrån, mitt i maten, för att flytta din bil. Detta är ett problem som många råkat ut för, men som är lätt avhjälpt. Kommunen borde införa ett parkeringssystem där det är gratis de första två timmarna och möjligt att stå längre mot betalning, uppger Margareta Karlsson vid Valsta Steninge stadsdelsförening i ett mail till märsta.nu

Karlsson har också skrivit ett medborgarförslag till kommunen som skickades in redan i maj där hon efterlyser ett nytt parkeringssystem med betalning utöver två timmar vilket både kommer underlätta för de boende men också tillföra intäkter till kommunkassan enligt henne.

Sigtuna kommun skriver ett svar till märsta.nu att det krävs ett politiskt beslut för att införa avgifter på kommunala parkeringar, något sådant finns inte just nu. Ett sätt att initiera ett politiskt beslut är alltså genom medborgarförslag som Karlsson lämnat in, det har dock inte hanterats ännu av Bygg- och trafiknämnden som är den nämnd som beslutar om parkeringsavgifter.

mp_helsida_april
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

liber_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
marina_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider