defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Går inte parkera mer än två timmar i Valsta

Valsta Steninge stadsdelsförening är kritiska till att det inte går att parkera mer än två timmar kring Valsta Centrum.

centrum_artikel

Ska man besöka någon för en längre middag eller övernattning så går det inte att parkera längre än två timmar menar Valsta Steninge stadsdelsförening.
– Om du däremot ska besöka någon, kanske är hembjuden på middag, och tänker stanna mer än två timmar så är det inte lika enkelt. Du kan behöva gå ifrån, mitt i maten, för att flytta din bil. Detta är ett problem som många råkat ut för, men som är lätt avhjälpt. Kommunen borde införa ett parkeringssystem där det är gratis de första två timmarna och möjligt att stå längre mot betalning, uppger Margareta Karlsson vid Valsta Steninge stadsdelsförening i ett mail till märsta.nu

Karlsson har också skrivit ett medborgarförslag till kommunen som skickades in redan i maj där hon efterlyser ett nytt parkeringssystem med betalning utöver två timmar vilket både kommer underlätta för de boende men också tillföra intäkter till kommunkassan enligt henne.

Sigtuna kommun skriver ett svar till märsta.nu att det krävs ett politiskt beslut för att införa avgifter på kommunala parkeringar, något sådant finns inte just nu. Ett sätt att initiera ett politiskt beslut är alltså genom medborgarförslag som Karlsson lämnat in, det har dock inte hanterats ännu av Bygg- och trafiknämnden som är den nämnd som beslutar om parkeringsavgifter.

defacto_helsida
prima_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
januari_helsida
ridskola2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

meko_helsida
connys_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
nrh
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
connys