defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Går inte parkera mer än två timmar i Valsta

Valsta Steninge stadsdelsförening är kritiska till att det inte går att parkera mer än två timmar kring Valsta Centrum.

centrum_artikel

Ska man besöka någon för en längre middag eller övernattning så går det inte att parkera längre än två timmar menar Valsta Steninge stadsdelsförening.
– Om du däremot ska besöka någon, kanske är hembjuden på middag, och tänker stanna mer än två timmar så är det inte lika enkelt. Du kan behöva gå ifrån, mitt i maten, för att flytta din bil. Detta är ett problem som många råkat ut för, men som är lätt avhjälpt. Kommunen borde införa ett parkeringssystem där det är gratis de första två timmarna och möjligt att stå längre mot betalning, uppger Margareta Karlsson vid Valsta Steninge stadsdelsförening i ett mail till märsta.nu

Karlsson har också skrivit ett medborgarförslag till kommunen som skickades in redan i maj där hon efterlyser ett nytt parkeringssystem med betalning utöver två timmar vilket både kommer underlätta för de boende men också tillföra intäkter till kommunkassan enligt henne.

Sigtuna kommun skriver ett svar till märsta.nu att det krävs ett politiskt beslut för att införa avgifter på kommunala parkeringar, något sådant finns inte just nu. Ett sätt att initiera ett politiskt beslut är alltså genom medborgarförslag som Karlsson lämnat in, det har dock inte hanterats ännu av Bygg- och trafiknämnden som är den nämnd som beslutar om parkeringsavgifter.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
Moderaterna_helsida2021
vardcentral_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
connys
nrh
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider