budget_panorama
Två personer körde omkring med den stulna mopeden i Valsta

Gäng stal mopeder och kastade stenar mot föräldrar

Ett ungdomsgäng stal två mopeder i Märsta och Valsta under torsdagen. När en förälder spanade efter dem möttes han med stenkastning: - Det var 7-8 ungdomar som kastade sten och sparkade på min bil, berättar föräldern.

fraga_liberalerna

Ungdomsgänget stal en moped utanför SATS i Märsta vid 16-tiden, pappan till mopedägaren cyklade runt i området och fick syn på mopeden. Han följer efter på cykel men när han konfronteras är det flera ungdomar som kastar sten mot honom och en annan moped kör på hans cykel.

Ännu en moped stals
Senare under torsdagskvällen åker en flicka med sin moped till Valsta centrum för att handla glass. När hon kommer ut efter några minuter är mopeden borta och pappa fick komma och köra hem henne. Även den pappan väljer att köra runt för att lokalisera mopeden och får napp. Han lyckas ta bild på två personer som åker runt på mopeden.

Låser in sig i bilen
Efter ett tag får han stopp på dem. När han ska prata med dem så går de till attack med stenar och hotar honom. Pappan lyckas låsa in sig i bilen men bilen blir utsatt för skadegörelse i form av sparkar och sten.
– Ungdomarna åker runt i Valsta på min dotters moped och ingen tar dem, jag förstår inte att de kan få hålla på, säger pappan till märsta.nu

Måste agera mot det som sker
Pappan tycker att hela situationen i Valsta nu gått över styr med ungdomar som bråkar och stjäl. Väktare menar han inte ger nån effekt. De ska ha kommit till undsättning i samband med händelsen på torsdagskvällen men var knappast ”avskräckande” menar han. Nu tänker han tänka till en extra gång innan han låter dottern ta sig till Valsta:
– Man vill inte låta henne handla där, nu kan hon varken ta cykel eller moped dit. Det finns en otrygghet kring Valsta, man måste agera mot det som händer.

Polisen har tidigare deklarerat att man avsätter resurser för Valsta under sommaren.

centrum_helsida2020
2020_helsida
kristina_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

julen_helsida
happyhomes_sommar2020
manskold_helsida
helsida
kkdk_helsida
meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

julen_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
outsider
ridskola_2020_outsider
kkdk_outsider
nrh
kristina_outsider
meko_outsider
budget_outsider