moderaterna_panorama
Scandinavian XPO:s kök ligger där en gammal bilverkstad låg en gång i tidenFoto: Pressbild

Gammal verkstad blev toppmodernt kök

Eurostops gamla bilverkstad blev ett toppmodernt kök på bara några månader.

På fyra månader byggde Gärahovs Bygg ett kök åt Arlandastads Group för Scandinavian XPO i gamla Eurostop. Det var den gamla bilverkstaden som blev kök i två plan. Köket ska förse evenemang och mässor med mat. Kapaciteten är 3500 portioner.
– Här var bara en enda stor, rå yta med garageportar. Att förvandla den till ett toppmodernt storkök i två plan på 4 månader, som var kundens krav, har varit extremt tufft. I normala fall hade vi behövt 6-7 månader för att klara detta så det har varit en bedrift. Det var nästan så att det var vadslagning på byggarbetsplatsen mot slutet om vi skulle klara det eller inte, säger Thomas Augustsson, projektchef Gärahovs Bygg Stockholm.

Bygget var långt ifrån problemfritt och Arlandastad Group hade tuffa krav. I normala fall hade det behövts 6-7 månader för att bygga klart. Samtidigt har miljökraven varit höga och konstruktion som utmanat med enorma fläktaggregat som ska integreras i betongbjälklag och stålkonstruktioner. Under byggets gång har man stött på berg när man ska lägga avlopp. Bygget blev klart 17:e december.

defacto_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

2020_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ewas_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider