center_pan21
Scandinavian XPO:s kök ligger där en gammal bilverkstad låg en gång i tidenFoto: Pressbild

Gammal verkstad blev toppmodernt kök

Eurostops gamla bilverkstad blev ett toppmodernt kök på bara några månader.

På fyra månader byggde Gärahovs Bygg ett kök åt Arlandastads Group för Scandinavian XPO i gamla Eurostop. Det var den gamla bilverkstaden som blev kök i två plan. Köket ska förse evenemang och mässor med mat. Kapaciteten är 3500 portioner.
– Här var bara en enda stor, rå yta med garageportar. Att förvandla den till ett toppmodernt storkök i två plan på 4 månader, som var kundens krav, har varit extremt tufft. I normala fall hade vi behövt 6-7 månader för att klara detta så det har varit en bedrift. Det var nästan så att det var vadslagning på byggarbetsplatsen mot slutet om vi skulle klara det eller inte, säger Thomas Augustsson, projektchef Gärahovs Bygg Stockholm.

Bygget var långt ifrån problemfritt och Arlandastad Group hade tuffa krav. I normala fall hade det behövts 6-7 månader för att bygga klart. Samtidigt har miljökraven varit höga och konstruktion som utmanat med enorma fläktaggregat som ska integreras i betongbjälklag och stålkonstruktioner. Under byggets gång har man stött på berg när man ska lägga avlopp. Bygget blev klart 17:e december.

2020_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
bostad_helsida
connys_helsida
helsida_var2021
andersojag
happyhomes_sommar2020
eldsjal-helsida

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
nrh
connys