centrum_host
Beata Bocek var först ut under söndagen i &ArtFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Gamla simhallen blir musikplats

Gamla Valsta simhall är sedan i våras en kulturplats, i simbassängen ska nu ett antal musiker uppträda.

centrum_farsdag_artikel

Valsta simhalls lokaler har sedan i våras fungeras som konst- och kulturplats under &Art, ett projekt som Sigtuna Museum ligger bakom. I söndags var det dags för ett musikmöten som ska främja musiklivet i kommunen.
– Tonvikten ligger på att hitta musiker från olika traditioner med olika bakgrund och unika uttryck – och i och med det även tilltala en väldigt blandad publik. Genom musiken hoppas vi kunna erbjuda nya möjligheter till dialog för att nå förståelse, inkluderande och samverkan, att musiken ska lösa upp gränser. Förhoppningsvis kan också något nytt och spännande hända rent musikaliskt, säger projektledaren Anders Corso

Spelningarna kommer att hållas varannan söndag i Valsta simhall. Igår var det Beata Bocek, sångerska, musiker och kompositör som spelade gitarr, dragspel, ukulele och annat. Bocek är sigtunabo men ursprungligen från Tjeckien.
– Att valet föll på skickliga Beata Bocek som första akt beror bland annat på att hennes musik är en så spännande blandning av flera olika traditioner. Personligen ser jag också väldigt mycket fram emot spelningen den 17 november, fortsätter Corso

17:e november kommer det att vara en drömbokning enligt Corso. Professionella musikerna och kommuninvånarna Manus Holmström och Samer Eibou intar bassängen.
– Magnus är nyckelharpist och Samer, som flytt från Syrien, spelar Bouzouk.

Anders Corso efterlyser även musiker från kommunen som vill spela i simhallen. Entrén kommer att vara gratis och tanken är att musiken ska passa både gammal som ung.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
ica_oktober
defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida
fme_oktober
centrum_farsdag

#cyklaförtobbe stannade till i Sundveda

Märstafolket I söndags fick Sundveda besök av Andreas Hauge, Jonas Forsberg och Per Sandberg som cyklar från Oskarshamn till Skellefteå och under sin resa samlar in pengar till leksandsspelaren Tobias Forsberg som skadade sig förra året.

nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys