defacto_pan2020
Beata Bocek var först ut under söndagen i &ArtFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Gamla simhallen blir musikplats

Gamla Valsta simhall är sedan i våras en kulturplats, i simbassängen ska nu ett antal musiker uppträda.

Valsta simhalls lokaler har sedan i våras fungeras som konst- och kulturplats under &Art, ett projekt som Sigtuna Museum ligger bakom. I söndags var det dags för ett musikmöten som ska främja musiklivet i kommunen.
– Tonvikten ligger på att hitta musiker från olika traditioner med olika bakgrund och unika uttryck – och i och med det även tilltala en väldigt blandad publik. Genom musiken hoppas vi kunna erbjuda nya möjligheter till dialog för att nå förståelse, inkluderande och samverkan, att musiken ska lösa upp gränser. Förhoppningsvis kan också något nytt och spännande hända rent musikaliskt, säger projektledaren Anders Corso

Spelningarna kommer att hållas varannan söndag i Valsta simhall. Igår var det Beata Bocek, sångerska, musiker och kompositör som spelade gitarr, dragspel, ukulele och annat. Bocek är sigtunabo men ursprungligen från Tjeckien.
– Att valet föll på skickliga Beata Bocek som första akt beror bland annat på att hennes musik är en så spännande blandning av flera olika traditioner. Personligen ser jag också väldigt mycket fram emot spelningen den 17 november, fortsätter Corso

17:e november kommer det att vara en drömbokning enligt Corso. Professionella musikerna och kommuninvånarna Manus Holmström och Samer Eibou intar bassängen.
– Magnus är nyckelharpist och Samer, som flytt från Syrien, spelar Bouzouk.

Anders Corso efterlyser även musiker från kommunen som vill spela i simhallen. Entrén kommer att vara gratis och tanken är att musiken ska passa både gammal som ung.

teatergrillen_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

centrum_helsida2020
happyhomes_2019
colorama_jul
defacto_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

nrh
connys
teatergrillen_outsider