defacto_pan2020
Beata Bocek var först ut under söndagen i &ArtFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Gamla simhallen blir musikplats

Gamla Valsta simhall är sedan i våras en kulturplats, i simbassängen ska nu ett antal musiker uppträda.

Valsta simhalls lokaler har sedan i våras fungeras som konst- och kulturplats under &Art, ett projekt som Sigtuna Museum ligger bakom. I söndags var det dags för ett musikmöten som ska främja musiklivet i kommunen.
– Tonvikten ligger på att hitta musiker från olika traditioner med olika bakgrund och unika uttryck – och i och med det även tilltala en väldigt blandad publik. Genom musiken hoppas vi kunna erbjuda nya möjligheter till dialog för att nå förståelse, inkluderande och samverkan, att musiken ska lösa upp gränser. Förhoppningsvis kan också något nytt och spännande hända rent musikaliskt, säger projektledaren Anders Corso

Spelningarna kommer att hållas varannan söndag i Valsta simhall. Igår var det Beata Bocek, sångerska, musiker och kompositör som spelade gitarr, dragspel, ukulele och annat. Bocek är sigtunabo men ursprungligen från Tjeckien.
– Att valet föll på skickliga Beata Bocek som första akt beror bland annat på att hennes musik är en så spännande blandning av flera olika traditioner. Personligen ser jag också väldigt mycket fram emot spelningen den 17 november, fortsätter Corso

17:e november kommer det att vara en drömbokning enligt Corso. Professionella musikerna och kommuninvånarna Manus Holmström och Samer Eibou intar bassängen.
– Magnus är nyckelharpist och Samer, som flytt från Syrien, spelar Bouzouk.

Anders Corso efterlyser även musiker från kommunen som vill spela i simhallen. Entrén kommer att vara gratis och tanken är att musiken ska passa både gammal som ung.

centrum_helsida2020
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

ridskola2020_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

2020_helsida
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

festspec_corona_helsida
defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida
happy_homes_mars

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

festspec_corona_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider