center_pan21
Beata Bocek var först ut under söndagen i &ArtFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Gamla simhallen blir musikplats

Gamla Valsta simhall är sedan i våras en kulturplats, i simbassängen ska nu ett antal musiker uppträda.

centrum_artikel

Valsta simhalls lokaler har sedan i våras fungeras som konst- och kulturplats under &Art, ett projekt som Sigtuna Museum ligger bakom. I söndags var det dags för ett musikmöten som ska främja musiklivet i kommunen.
– Tonvikten ligger på att hitta musiker från olika traditioner med olika bakgrund och unika uttryck – och i och med det även tilltala en väldigt blandad publik. Genom musiken hoppas vi kunna erbjuda nya möjligheter till dialog för att nå förståelse, inkluderande och samverkan, att musiken ska lösa upp gränser. Förhoppningsvis kan också något nytt och spännande hända rent musikaliskt, säger projektledaren Anders Corso

Spelningarna kommer att hållas varannan söndag i Valsta simhall. Igår var det Beata Bocek, sångerska, musiker och kompositör som spelade gitarr, dragspel, ukulele och annat. Bocek är sigtunabo men ursprungligen från Tjeckien.
– Att valet föll på skickliga Beata Bocek som första akt beror bland annat på att hennes musik är en så spännande blandning av flera olika traditioner. Personligen ser jag också väldigt mycket fram emot spelningen den 17 november, fortsätter Corso

17:e november kommer det att vara en drömbokning enligt Corso. Professionella musikerna och kommuninvånarna Manus Holmström och Samer Eibou intar bassängen.
– Magnus är nyckelharpist och Samer, som flytt från Syrien, spelar Bouzouk.

Anders Corso efterlyser även musiker från kommunen som vill spela i simhallen. Entrén kommer att vara gratis och tanken är att musiken ska passa både gammal som ung.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

connys_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

dack-helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

bostad_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
mp-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh