moderaterna_sep2020
Fågelskådning är en av aktiviteterna på söndagFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Fysingedagen arrangeras på söndag

Fysingedagen arrangeras denna helg och verksamheter runt sjön visar upp sig.

Fysingesjön som delas mellan Väsby och Rosersberg har en egen dag som arrangeras nu på söndag. De flesta verksamheter runt sjön slår upp portarna, företag, gårdar, kyrkor och slott. Några av aktiviteterna finns i Väsby andra i Rosersberg, som Ströms gård med fågelskådning, Skånela kyrka med minikonsert. Alla arrangörer kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19. Vattenbufflarna som finns på Fysingen kommer att visas upp vid Ströms gård.

helsida
centrum_helsida2020
corner_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna
festspec_host2020_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
corner_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider