budget_panorama
Fågelskådning är en av aktiviteterna på söndagFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Fysingedagen arrangeras på söndag

Fysingedagen arrangeras denna helg och verksamheter runt sjön visar upp sig.

fraga_liberalerna

Fysingesjön som delas mellan Väsby och Rosersberg har en egen dag som arrangeras nu på söndag. De flesta verksamheter runt sjön slår upp portarna, företag, gårdar, kyrkor och slott. Några av aktiviteterna finns i Väsby andra i Rosersberg, som Ströms gård med fågelskådning, Skånela kyrka med minikonsert. Alla arrangörer kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19. Vattenbufflarna som finns på Fysingen kommer att visas upp vid Ströms gård.

helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

happyhomes_sommar2020

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

manskold_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Nu kan du utse Årets eldsjäl i Valsta

Märstafolket För första gången kan allmänheten vara med och nominera till årets Eldsjäl i Valsta: - Vi vill lyfta fram människor som jobbar ideellt för stadsdelens utveckling, säger Lola Svensson, projektledare för Vi är Valsta.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
connys_helsida
kkdk_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
manskold_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider