defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskandar

Fyrfackskärlen rullas ut

Under nästan ett och ett halvt år har förberedelserna pågått för att rulla ut de nya fyrfackskärlen i kommunen.

fraga_liberalerna

Som märsta.nu rapporterat kommer de nya fyrfackskärlen för avfallsinsamling att rulla ut under hösten. Först ut är fritidshusen som får sina kärl utbytta redan på måndag.
– I Sigtuna kommun kommer villahushållen att få sina fyrfackskärl i slutet av november. Från och med vecka 43 kommer samtliga villahushållsägare att få nya tömningsdagar, säger Patrik Magnusson, projektledare på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

Sigtuna tillsammans med Håbo, Bro och Knivsta har gjort en gemensam upphandling om det nya avfallsinsamlingssystemet med fyrfackskärl istället för dagens två kärl. Tills dess att samtliga fått sina kärl kommer mat och restavfall tömmas samtidigt enligt schemat. En app, SIVAB, lanseras och där finns information om öppettider på Återvinningscentralen, återvinningsstationer med mera:
– Vi vill förenkla för våra kommuninvånare. Från och med mitten av oktober lanserar vi vår nya app. Där kan man bland annat få påminnelser direkt i mobilen om när det är dags att ställa ut sina kärl för tömning, säger Winand Hendriks, avfallschef på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

manskold_helsida
kristina_helsida
happyhomes_sommar2020
julen_helsida
centrum_helsida2020
kkdk_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

connys_helsida
helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
manskold_outsider
budget_outsider
julen_outsider
centrum_sommar_out
kristina_outsider
outsider
nrh
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider