defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskandar

Fyrfackskärlen rullas ut

Under nästan ett och ett halvt år har förberedelserna pågått för att rulla ut de nya fyrfackskärlen i kommunen.

centrum_artikel

Som märsta.nu rapporterat kommer de nya fyrfackskärlen för avfallsinsamling att rulla ut under hösten. Först ut är fritidshusen som får sina kärl utbytta redan på måndag.
– I Sigtuna kommun kommer villahushållen att få sina fyrfackskärl i slutet av november. Från och med vecka 43 kommer samtliga villahushållsägare att få nya tömningsdagar, säger Patrik Magnusson, projektledare på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

Sigtuna tillsammans med Håbo, Bro och Knivsta har gjort en gemensam upphandling om det nya avfallsinsamlingssystemet med fyrfackskärl istället för dagens två kärl. Tills dess att samtliga fått sina kärl kommer mat och restavfall tömmas samtidigt enligt schemat. En app, SIVAB, lanseras och där finns information om öppettider på Återvinningscentralen, återvinningsstationer med mera:
– Vi vill förenkla för våra kommuninvånare. Från och med mitten av oktober lanserar vi vår nya app. Där kan man bland annat få påminnelser direkt i mobilen om när det är dags att ställa ut sina kärl för tömning, säger Winand Hendriks, avfallschef på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

connys_helsida
ridskola2020_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

defacto_helsida
meko_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
connys