moderat_sommar
Foto: Insändarbild/Märsta IK

Fyra spelare från MIK till Utvecklingslägret

Som märsta.nu rapporterade om tidigare i veckan kommer ett antal lokala spelare från Märsta IK att vara med på Svenska fotbollförbundets Utvecklingsläger tillsammans med sigtunaborna Johan Arneng och Martin Möller.

centrum_artikel

Nu står det klart att MIK även skickar ner en fjärde spelare till lägret sedan en spelare i Uppland lämnat återbud. Alexandar Radulj stod som reserv hemma och åker ner på söndag:
– Aldrig någonsin har det varit så många som tagits ut från någon fotbollsklubb i Sigtuna Kommuns historia, säger Joakim Folmer-Hansen, ledare i Märsta IK.

Radulj gör Daniel Wennberg, Darley N´seke och John Drugge sällskap under det sex dagar långa lägret. De fyra hör till Märsta IK:s P04 som spelat tillsammans sedan de var sju år gamla. Till vardags spelar dem i P15 Regional där de möter bland annat AIK, BP, Djurgården och Sirius. Just nu är laget fyra i serien och på slutspelsplats.
– Närmast efter detta läger så åker laget till Gothia Cup och en annan höjdpunkt blir DM-finalen den 23/8 hemma i Märsta och där man går vidare till Nationell U16 serie för säsongen 2020 vid vinst. Den högsta P16 serien man kan spela i Sverige, berättar Joakim.

brobygget_helsida_valsta
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

studeravidare_helsida
2020_helsida
marina_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

happyhomes_sommar2020

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

kaa_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
nrh
kaa_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider