defacto_pan
Foto: Insändarbild/Märsta IK

Fyra spelare från MIK till Utvecklingslägret

Som märsta.nu rapporterade om tidigare i veckan kommer ett antal lokala spelare från Märsta IK att vara med på Svenska fotbollförbundets Utvecklingsläger tillsammans med sigtunaborna Johan Arneng och Martin Möller.

Nu står det klart att MIK även skickar ner en fjärde spelare till lägret sedan en spelare i Uppland lämnat återbud. Alexandar Radulj stod som reserv hemma och åker ner på söndag:
– Aldrig någonsin har det varit så många som tagits ut från någon fotbollsklubb i Sigtuna Kommuns historia, säger Joakim Folmer-Hansen, ledare i Märsta IK.

Radulj gör Daniel Wennberg, Darley N´seke och John Drugge sällskap under det sex dagar långa lägret. De fyra hör till Märsta IK:s P04 som spelat tillsammans sedan de var sju år gamla. Till vardags spelar dem i P15 Regional där de möter bland annat AIK, BP, Djurgården och Sirius. Just nu är laget fyra i serien och på slutspelsplats.
– Närmast efter detta läger så åker laget till Gothia Cup och en annan höjdpunkt blir DM-finalen den 23/8 hemma i Märsta och där man går vidare till Nationell U16 serie för säsongen 2020 vid vinst. Den högsta P16 serien man kan spela i Sverige, berättar Joakim.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sommar_centrum
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

ica_valsta_choklad
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
connys
nrh