moderaterna_juni
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Fyra rymde från Migrationsverket

I fredags drabbades Migrationsverket av ännu en rymning, fyra intagna ska ha kommit över ett passerkort och lämnat förvaret i Arlandastad.

Vid 13-tiden på fredagen rymde fyra personer från Migrationsverkets förvar i Märsta, en av rymlingarna ska dessutom ha varit misstänkt för brott och hade väntande förhandling vid rätten. En uppgiftslämnare berättar för märsta.nu att de fyra hade observerat en städares kod och stal sedan dennes passerkort. Trots att städaren larmade om det stulna kortet vidtog ingen åtgärd:
– Säkerhetsbiträdet avvisade då städaren och lät meddela att denne är upptagen i möte 1 timme till. Hade säkerhetsbiträdet gjort sitt jobb och genast spärrat koret hade rymningen inte skett. Trots detta skuldbelägger man städaren som är anlitat via externt städbolag för att skydda säkerhetsbiträdet som är anställd av Migrationsverket, säger en uppgiftslämnare till märsta.nu

Kommenterar inte omständigheterna
Migrationsverket vill i nuläget inte kommentera de faktiska omständigheterna mer än att fyra har avvikit:
– Det stämmer att fyra personer avvek från förvaret i Märsta i fredags. Detta är givetvis någonting som vi ser allvarligt på och vi utreder nu denna händelse. Personerna är fortfarande avvikna från förvaret, säger Linn Nilsson vid Migrationsverkets presstjänst.

Ändrade namn på ronderingslistan
I samband med händelsen ska även den person på Migrationsverket som ansvarar för ronderingen inte ha noterat att det saknades fyra personer. När historien uppdagas så ändrar personen sedan sitt namn till en annan för att rädda sig själv och sätta en kollega i problem istället, berättar uppgiftslämnaren för märsta.nu

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

februari
brf_englamarken
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

sportfiskebanner2
varen2018
sap_valet2018

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard
standard_ridskola
objekt3
outsider_moderat
vuxentutbildning
objekt2
objekt4
val2018
veterankraft_standard
sap_outsider
forskontor
outsider_defacto
connys
nfc_vinter