defacto_pan
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Fyra rymde från Migrationsverket

I fredags drabbades Migrationsverket av ännu en rymning, fyra intagna ska ha kommit över ett passerkort och lämnat förvaret i Arlandastad.

Vid 13-tiden på fredagen rymde fyra personer från Migrationsverkets förvar i Märsta, en av rymlingarna ska dessutom ha varit misstänkt för brott och hade väntande förhandling vid rätten. En uppgiftslämnare berättar för märsta.nu att de fyra hade observerat en städares kod och stal sedan dennes passerkort. Trots att städaren larmade om det stulna kortet vidtog ingen åtgärd:
– Säkerhetsbiträdet avvisade då städaren och lät meddela att denne är upptagen i möte 1 timme till. Hade säkerhetsbiträdet gjort sitt jobb och genast spärrat koret hade rymningen inte skett. Trots detta skuldbelägger man städaren som är anlitat via externt städbolag för att skydda säkerhetsbiträdet som är anställd av Migrationsverket, säger en uppgiftslämnare till märsta.nu

Kommenterar inte omständigheterna
Migrationsverket vill i nuläget inte kommentera de faktiska omständigheterna mer än att fyra har avvikit:
– Det stämmer att fyra personer avvek från förvaret i Märsta i fredags. Detta är givetvis någonting som vi ser allvarligt på och vi utreder nu denna händelse. Personerna är fortfarande avvikna från förvaret, säger Linn Nilsson vid Migrationsverkets presstjänst.

Ändrade namn på ronderingslistan
I samband med händelsen ska även den person på Migrationsverket som ansvarar för ronderingen inte ha noterat att det saknades fyra personer. När historien uppdagas så ändrar personen sedan sitt namn till en annan för att rädda sig själv och sätta en kollega i problem istället, berättar uppgiftslämnaren för märsta.nu

fme_jul
happy_homes_juli
icavalsta_julbanner
sigtuna_funkis
defacto_host2018

Satsning på digital vård

Nyheter En digital vårdgaranti införs under 2019 i landstinget, det innebär att det ska bli lika självklart att få vård digitalt som på en mottagning rapporterar Dagens Nyheter.

julbanner2

Radarproblem på Arlanda

Nyheter En radar på Arlanda havererade under fredagen vilket innebär att Arlanda dras med förseningar i trafiken under kvällen, skriver Aftonbladet.

lager_bilnet
sportfiskebanner2
connys
nrh_lania
objekt2
objekt4
objekt3
sigtunavatten_standard
skridskoskola
colorama_vinter
funkis_2
outsider
komvuxq3_4
sbrf_sep