sigtunahem_feb
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Fyra rymde från Migrationsverket

I fredags drabbades Migrationsverket av ännu en rymning, fyra intagna ska ha kommit över ett passerkort och lämnat förvaret i Arlandastad.

Vid 13-tiden på fredagen rymde fyra personer från Migrationsverkets förvar i Märsta, en av rymlingarna ska dessutom ha varit misstänkt för brott och hade väntande förhandling vid rätten. En uppgiftslämnare berättar för märsta.nu att de fyra hade observerat en städares kod och stal sedan dennes passerkort. Trots att städaren larmade om det stulna kortet vidtog ingen åtgärd:
– Säkerhetsbiträdet avvisade då städaren och lät meddela att denne är upptagen i möte 1 timme till. Hade säkerhetsbiträdet gjort sitt jobb och genast spärrat koret hade rymningen inte skett. Trots detta skuldbelägger man städaren som är anlitat via externt städbolag för att skydda säkerhetsbiträdet som är anställd av Migrationsverket, säger en uppgiftslämnare till märsta.nu

Kommenterar inte omständigheterna
Migrationsverket vill i nuläget inte kommentera de faktiska omständigheterna mer än att fyra har avvikit:
– Det stämmer att fyra personer avvek från förvaret i Märsta i fredags. Detta är givetvis någonting som vi ser allvarligt på och vi utreder nu denna händelse. Personerna är fortfarande avvikna från förvaret, säger Linn Nilsson vid Migrationsverkets presstjänst.

Ändrade namn på ronderingslistan
I samband med händelsen ska även den person på Migrationsverket som ansvarar för ronderingen inte ha noterat att det saknades fyra personer. När historien uppdagas så ändrar personen sedan sitt namn till en annan för att rädda sig själv och sätta en kollega i problem istället, berättar uppgiftslämnaren för märsta.nu

forskontor
februari

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

sigtuna_bygglov

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Boende rasar över P-kaos på Sätuna

Nyheter Irritationen över parkeringssituationen på Sätunavägen är stor, boende anser att det är för få parkeringsplatser och reglerna för hårda samtidigt som parkeringsvakter är flitiga med att lappa: - I min omgivning i centrala Märsta åker dom på nätterna och skriver böter enligt sin bedömning. Att sen överklaga och bevisa att den P-boten är fel går via Polismyndigheten i Stockholm, säger en boende på Sätunavägen till märsta.nu

Elever ska motverka självmobbing

Ung & Student Chantal Luksitch från Märsta är med i UF företaget BaM UF tillsammans med Neda Karimi från Akalla. Tillsammans säljer de speglar för att motverka självmobbing: - Människan är sin egna störta mobbare och använder spegeln som ett verktyg för att spegla sig i för att hitta sina komplex och de minsta felen, skriver BaM UF i ett mail till märsta.nu

Festspecialisten – Standard
objekt4
standard_ridskola
vuxentutbildning
matcher_skanela
Norra Redovisningshuset
objekt3
objekt2
sigtunavatten_feb
standard
outsider_defacto
connys