defacto_pan2020
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Fyra procent har vaccinerats

Nästan fyra procent hat vaccinerats mot covid-19 till och med vecka 8.

centrum_artikel

Vaccinationen av kommuninvånare går vidare, efter vecka 8 har 3,9 procent fått sin första dos och 2,2 procent fått två doser enligt siffror från Nationella vaccinationsregistret och Folkhälsomyndigheten som Newsworthy har sammanställt. 1498 personer i kommunen hade fått vaccin mot covid-19. I ett länsperspektiv hör Sigtuna till en av de med lägst andel vaccinerade, bara i fyra andra kommuner är det lägre andel vaccinerade.

Av grannkommunerna har Väsby 4,5 procent, Bro 4,8 och Vallentuna 4,9 procent. Största andelen vaccinerade finns i Norrtälje med drygt 4600 personer och 9 procent av befolkningen.

Den grupp som vaccineras just nu är dem som har hemsjukvård eller hemtjänst med omsorgsinsatser och ASIH enligt 1177 Vårdguiden.

Här kan du läsa mer om vaccinationsordningen i Region Stockholm

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
rentawreck_outsider
connys
moderaterna_sigtuna
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider