defacto_pan2020
Foto: UC

Fyra konkurser i kommunen

Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

Efter ytterligare fyra konkurser i kommunen har antalet konkurser ökat med åtta procent i år. 14 företag har gått i konkurs i år, en ökning med ett företag. I hela länet har dock antalet konkurser minskat från 705 till 679 under perioden januari-april. UC skriver i ett pressmeddelande att både kriget i Ukraina och pandemin som fortfarande pågår inte påverkar svenska företag särskilt mycket.
– Med tanke på det omvärldsläge som vi har blir jag förvånad av att utvecklingen för svenska företag, och då även inom lågmarginalbranscher såsom detaljhandeln, fortsatt är positiv. Konkurserna har totalt sett faktiskt minskat i Sverige under hela våren inom de flesta branscher. Sveriges ekonomi står fortfarande stark med en hög efterfrågan, säger Richard Damberg, analytiker på UC.

logistik_sigtuna_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

helsida
retro_helsida
connys_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

mp_helsida_april
defacto_helsida
nationaldag_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
outsider
ridskola_2020_outsider
retro_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
mp_outsider2022
nrh
nationaldag_out