moderaterna_panorama
1909 Sigtuna stadshotellFoto: Pressbild
Fika på RC ChocolatFoto: RC Chocolat
Båthuset i Sigtunas hamnFoto: Arkiv/Daniel Iskander

Fyra från Sigtuna i White Guide

Sigtuna står sig bra i White Guide och har med två kök, ett café och ett hotell.

Vill man äta, bo eller fika högkvalitativt så är Sigtuna rätt stad för det. Många turister besöker varje dag Sigtuna för att ta del av dess rika utbud. I staden finns två restauranger som är med i White guide, ett café och ett hotell.

Enligt White Guide håller Restaurang 1909 i Sigtuna, det vill säga Sigtuna stadshotells kök, Mycket god klass. Utnämningen går tillbaka sedan 2019 i mars.

Båthuset var med under förra ägarna i White Guide men behövde genomgå en ny testning av juryn innan den kunde få sin nya klassning. Sedan sommaren 2019 är det Mycket god klass även där.

När det gäller cafeér är det RC Chocolat som är med från Sigtuna. RC Chocolat håller ”Mästarklass” vilket är den högsta klassen ett café kan hålla:
”R C Chocolat är värt en omväg till denna kulturstad. Passa på att njuta av stadens eget bakverk, sigtunakakan på karlsbaderdeg.”

Sedan 2018 håller 1909 Sigtuna Stadshotell ”Exceptionell nivå”. Hotellet är dels landets minsta femstjärniga hotell och dels håller köket Mycket god klass. Allt är av högsta kvalitet helt enkelt dessutom med mälarutsikt från några av rummen.

Här kan du ta del av White Guide för Sigtuna

ewas_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

connys_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

centrum_sommar2022_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
connys