sap_kyrka_pan
1909 Sigtuna stadshotellFoto: Pressbild
Fika på RC ChocolatFoto: RC Chocolat
Båthuset i Sigtunas hamnFoto: Arkiv/Daniel Iskander

Fyra från Sigtuna i White Guide

Sigtuna står sig bra i White Guide och har med två kök, ett café och ett hotell.

Vill man äta, bo eller fika högkvalitativt så är Sigtuna rätt stad för det. Många turister besöker varje dag Sigtuna för att ta del av dess rika utbud. I staden finns två restauranger som är med i White guide, ett café och ett hotell.

Enligt White Guide håller Restaurang 1909 i Sigtuna, det vill säga Sigtuna stadshotells kök, Mycket god klass. Utnämningen går tillbaka sedan 2019 i mars.

Båthuset var med under förra ägarna i White Guide men behövde genomgå en ny testning av juryn innan den kunde få sin nya klassning. Sedan sommaren 2019 är det Mycket god klass även där.

När det gäller cafeér är det RC Chocolat som är med från Sigtuna. RC Chocolat håller ”Mästarklass” vilket är den högsta klassen ett café kan hålla:
”R C Chocolat är värt en omväg till denna kulturstad. Passa på att njuta av stadens eget bakverk, sigtunakakan på karlsbaderdeg.”

Sedan 2018 håller 1909 Sigtuna Stadshotell ”Exceptionell nivå”. Hotellet är dels landets minsta femstjärniga hotell och dels håller köket Mycket god klass. Allt är av högsta kvalitet helt enkelt dessutom med mälarutsikt från några av rummen.

Här kan du ta del av White Guide för Sigtuna

andersojag
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

centrum_helsida2020
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

skordedag_helsida
eldsjal-helsida
2020_helsida
kyrka_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
kyrkoval_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Höjda avgifter kan leda til dyrare flyg- och godspriser

Kultur & Nöje Allt fler bolag återstartar på Arlanda och det kommer även in nya aktörer, men Transportstyrelsen tror att det kan bli högre biljettpriser i framtiden.

mp_host_helsida
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
kyrkoval_outsider
skordedag_out
eldsjal-outsider
connys
kyrka-outsider
ridskola_2020_outsider
heat_out
mp-outsider
andersojag_outsider