centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fyra begärs häktade för grovt rån

Åklagaren ha begärt att fyra personer häktas på sannolika skäl för grovt rån efter ett rån på Arlanda 4:e december.

centrum_artikel

I december rånades en person som skulle resa från Arlanda, gärningspersonerna slog till vid en av terminalerna i samband med att målsäganden skulle iväg och resa.
– Nu återstår ett stort utredningsarbete och det kan inte uteslutas att fler gripanden kommer göras i ärendet i närtid, säger Monica Krüger gruppchef på Gränspolisenheten hos polisen i region Stockholm.

Gärningspersonerna kom över en ansenlig summa pengar. Åklagaren begärde att de ska häktas på sannolika skäl misstänkta för grovt rån, det är ännu inte klart när häktningsförhandlingen sker. Gränspolisen genomförde en större insats i region Stockholm på onsdagen och fyra anhölls i samband efter insatsen. Ett flertal husrannsakningar genomfördes också.

salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

2020_helsida
happyhomes_2019
connys_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

centrum_helsida2020
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

speedy_helsida