defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fyra begärs häktade för grovt rån

Åklagaren ha begärt att fyra personer häktas på sannolika skäl för grovt rån efter ett rån på Arlanda 4:e december.

I december rånades en person som skulle resa från Arlanda, gärningspersonerna slog till vid en av terminalerna i samband med att målsäganden skulle iväg och resa.
– Nu återstår ett stort utredningsarbete och det kan inte uteslutas att fler gripanden kommer göras i ärendet i närtid, säger Monica Krüger gruppchef på Gränspolisenheten hos polisen i region Stockholm.

Gärningspersonerna kom över en ansenlig summa pengar. Åklagaren begärde att de ska häktas på sannolika skäl misstänkta för grovt rån, det är ännu inte klart när häktningsförhandlingen sker. Gränspolisen genomförde en större insats i region Stockholm på onsdagen och fyra anhölls i samband efter insatsen. Ett flertal husrannsakningar genomfördes också.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

centrum_helsida2020
2020_helsida
marina_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

defacto_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider