center_pan21

Fyra av tio avlidna saknar stödinsatser

Fyra av tio som avlidit med covid-19 har inte haft varken hemtjänst eller bott på särskilt boende, vilket är en ökning bland den kategorin de senaste månaderna.

Under stora delar av pandemin har det konstant varit två av tre avlidna bland kommuninvånarna som haft antingen hemtjänst eller bott på särskilt boende. Nu börjar dessa siffror minska en aning, särskilt boende är kvar kring 34 procent av de avlidna medan hemtjänst minskar kraftigt med uppemot 8-9 procentenheter till 24 procent av de avlidna. Personer som avlidit som varken haft hemtjänst eller särskilt boende uppgår nu till 41 procent. Totalt i kommunen har 111 avlidit med covid-19.

Under den så kallade tredje vågen har således avlidna med covid-19 varit helt utan så kallade insatser utan bor i eget boende. Dock visar Socialstyrelsens siffror att större delen av de som avlidit med covid-19 haft minst två underliggande sjukdomar samt att ålder är en faktor.

 

defacto_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

eldsjal-helsida
andersojag
centrum_helsida2020
connys_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
bostad_helsida
2020_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
andersojag_outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out