moderater_pan_sommar
2020 års FunkisfestivalFoto: Magnus Granhagen

Funkisfestivalen intar Kulturum igen

Nästa onsdag, 16:e februari, är det Funkisfestival igen och denna gång intar man Kulturum i sedvanligt manér.

Funkistfestivalen är en musiktävling för personer med funktionsvariation i kommunen. För en dag får de vara stjärnor på scen med massor av strålkastare.
– Det är åttonde året jag arrangerar detta event, det som från början var att jag stod på scen nere på Forum med en laptop och spelade upp deras låtar till att idag ha fullsatt Kulturum 450 pers, ljud och lustekniker, makeupartist och hårstylist som hjälper till där det behövs, berättar Jeanette ”Nette” Leinonen, projektledare.

Varje år försöker Nette lägga till något extra, så även detta år. I år blir det en jury som röstar fram det vinnande bidraget men även publiken kommer att få rösta på sin favorit.
– Detta år går även vinnaren vidare till delfinal till den stora funkisfestivalen i Stockholm där delfinalen kommer att vara på Nalen. Går dom vidare till slutfinal då så kommer dom kanske som tidigare år gjort tävlat på Stockholm Waterfront vi hoppas ju såklart på detta, fortsätter Nette.

Tävlingen livestreamas också så att man når ut till kommuninvånare som annars aldrig kanske skulle kunna närvara. I juryn sitter bland annat Joanna Perera, Gladys Del Pilar, Jakob och Lisa Stadell. Tidigare år har man haft med Karl Dyall, Sofia Källgren och Dogge Doggelito.

defacto_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

ewas_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

centrum_sommar2022_helsida
helsida_sfs
mp_helsida_april
social_helsida
pantamera_avc_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
nrh
outsider_social
event_outsider
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
moderat_outsider
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider