moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Fullmäktigesändningarna textas

Kommunfullmäktiges livesändningar ska nu textas: - Fortfarande har vi förbättringar vi måste göra, men vi jobbar aktivt för att bli mer tillgängliga utifrån de resurser vi har, säger Emma Kaumheimer, kanslichef på Sigtuna.

Sedan 23:e september trädde en ny lag i kraft som innebär att alla kommuner måste ha textning på sina publicerade video. Det innebär att även livevideos som kommunfullmäktige omfattas. Bara 17 av landets kommuner har dock textning till fullmäktigesändningar, Sigtuna blir nu den 18:e.
– Fortfarande har vi förbättringar vi måste göra, men vi jobbar aktivt för att bli mer tillgängliga utifrån de resurser vi har. När vi upphandlade vårt nya mötes- och voteringssystem till exempel, var ett krav att det även skulle inkludera stöd för textning. Det nya systemet implementerades i år – så alla kommunfullmäktigesammanträden under 2020 är textade, berättar Emma Kaumheimer, kanslichef i Sigtuna kommun, i ett uttalande.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

defacto_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida
2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
mp_outsider2022
nrh
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider