defacto_pan
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Fullmäktigekandidat ska ha beställt nazistisk musik

Sverigedemokraternas femma på KF-listan Ingemar Garneland har beställt nazistsikt material från Midgård enligt den vänsterorienterade tidningen ETC.

marstakalaset_artikel

Ingemar Garneland är en av flera SD-politiker som kandiderar till fullmäktige som beställt material från Midgård under åren 2014-2015. Det rör sig enligt vänstertidningen ETC om stora mängder vitmakt-musik för sammanlagt 2850 kronor. Garneland är en av elva SD-personer i landet som tidningen hävdar gjort inköp av nazistisk material

Enligt ett svar från Sverigedemokraterna i Sigtuna har medlemmen en skivsamling som omfattar tusentals skivor, han har där musik som är både vänsterorienterad, högerinriktade och religiös. Man är dock kritiska mot att ETC sprider information från ett stulet kundregister.
– För att kandidera för SD krävs att man ställer upp på våra värderingar. Vi frågar dock inte om man samlar på skivor eller inte. Medlemmen är en hygglig och omtyckt person och då vi inte sett några som helst tendenser på några extrema åsikter har vi ingen anledning att betvivla hans goda uppsåt, står det i ett mail från SD Sigtuna till märsta.nu

sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_helsida
colorama_april2

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

happyhomes_2019
marstakalas_helsida
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

arlanda_golf_juli
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

kontor_thaifong
nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april