defacto_pan
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Fullmäktigekandidat ska ha beställt nazistisk musik

Sverigedemokraternas femma på KF-listan Ingemar Garneland har beställt nazistsikt material från Midgård enligt den vänsterorienterade tidningen ETC.

banner_juni_artikel

Ingemar Garneland är en av flera SD-politiker som kandiderar till fullmäktige som beställt material från Midgård under åren 2014-2015. Det rör sig enligt vänstertidningen ETC om stora mängder vitmakt-musik för sammanlagt 2850 kronor. Garneland är en av elva SD-personer i landet som tidningen hävdar gjort inköp av nazistisk material

Enligt ett svar från Sverigedemokraterna i Sigtuna har medlemmen en skivsamling som omfattar tusentals skivor, han har där musik som är både vänsterorienterad, högerinriktade och religiös. Man är dock kritiska mot att ETC sprider information från ett stulet kundregister.
– För att kandidera för SD krävs att man ställer upp på våra värderingar. Vi frågar dock inte om man samlar på skivor eller inte. Medlemmen är en hygglig och omtyckt person och då vi inte sett några som helst tendenser på några extrema åsikter har vi ingen anledning att betvivla hans goda uppsåt, står det i ett mail från SD Sigtuna till märsta.nu

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

defacto_helsida
midsommar_valsta_helsida
happyhomes_2019
fme_helsida
ica_valsta_choklad
banner_juni_helsida
video

Här vattenbombas branden

Blåljus Branden vid Skoby utanför Arlanda pågår för fullt och lär dröja innan den är släckt. Helikopter vattenbombar under dagen och kvällen.

colorama_april2

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

sigtunavatten_standard
sommar
connys
defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
sbrf_outsider
colorama_april
nrh
fme_outsider
sportfiske_sommar