defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Fullmäktigekandidat ska ha beställt nazistisk musik

Sverigedemokraternas femma på KF-listan Ingemar Garneland har beställt nazistsikt material från Midgård enligt den vänsterorienterade tidningen ETC.

centrum_artikel

Ingemar Garneland är en av flera SD-politiker som kandiderar till fullmäktige som beställt material från Midgård under åren 2014-2015. Det rör sig enligt vänstertidningen ETC om stora mängder vitmakt-musik för sammanlagt 2850 kronor. Garneland är en av elva SD-personer i landet som tidningen hävdar gjort inköp av nazistisk material

Enligt ett svar från Sverigedemokraterna i Sigtuna har medlemmen en skivsamling som omfattar tusentals skivor, han har där musik som är både vänsterorienterad, högerinriktade och religiös. Man är dock kritiska mot att ETC sprider information från ett stulet kundregister.
– För att kandidera för SD krävs att man ställer upp på våra värderingar. Vi frågar dock inte om man samlar på skivor eller inte. Medlemmen är en hygglig och omtyckt person och då vi inte sett några som helst tendenser på några extrema åsikter har vi ingen anledning att betvivla hans goda uppsåt, står det i ett mail från SD Sigtuna till märsta.nu

meko_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
connys
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh