moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fullmäktige reduceras med tjugo ledamöter

Fullmäktige 27:e april genomförs som planerat men antalet ledamöter reduceras.

Som märsta.nu tidigare rapporterat så har antalet ledamöter i nämnder och kommunfullmäktige reducerats efter överenskommelse mellan gruppledare. Budgetfullmäktige kommer dock inte att hållas i juni utan någon gång i höst enligt besked från Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Sammanträder 27:e april kommer att genomföras enligt planerat men antalet ledamöter som deltar blir 31 stycken. Enligt Folkhälsomyndigheten ska folksamlingar över 50 undvikas. Antalet ledamöter är normalt 51 stycken, plus diverse administrativ personal och kommunala tjänstemän samt åskådare som dyker upp.

Maktbalansen i fullmäktige kommer att behållas trots reduceringen. Fördelningen av ledamöter reduceras med hänsyn till proportionalitetsprincipen. Kommunen uppmanar allmänhet att följa sammanträdet online via kommunens hemsida.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

connys_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
connys
nrh
ewas_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider