arlandagk_panorama

Fullmäktige oense om P-yta i Valsta

Fullmäktige blev en relativt odramatisk historia, mest debatt uppstod gällande parkeringsytan i Valsta.

centrum_pask

Fullmäktige var eniga om de flesta beslut i samband med fullmäktige. Mark såldes i Arlandastad och Valsta centrum likaså. Mest debatt uppstod i samband ärendet av Valsta Centrum, Moderaterna ville få in ett tilläggsyrkande om att området kring Valsta centrum inte är färdigt som kommunledningen anser samt om köparen är medveten om att det pågår en detaljplaneändring för att det tillfälliga bygglovet för Valsta Vedugn ska bli ett permanent sådan. Olov Holst ansåg att parkeringsytan var viktig för affären och att köparen borde informeras om det. Holst fick dock inget svar från Ibrahim Khalifa (S):
– Det är trist, ansåg Khalifa. Man inte peta i detaljerna, det ska tjänstemännen sköta…Jag anser att oppositionen vill skapa konflikt och bråk.

Efter votering så antogs försäljningen men utan tilläggsyrkandet från Holst, röstsiffrorna blev 27-24 för majoriteten. Ett annat ärende gällde höjningen av arvoden för SigtunaHems presidium. Kristdemokraterna var kritiska till detta och i en reservation menade man att S och M gör upp om arvoden. I detta fall kommer ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande att dubblera sina arvoden:
– Jag kan förstå om ordföranden får mer i arvode men jag kan inte se att det finns underlag att höja arvodet för övriga, det måste finnas underlag på att alla får ökad arbetsbelastning, sa Karsten Bjärbo i talarstolen.

Ibrahim Khalifa poängterade att det var ett lagarbete bakom arbetet i SigtunaHem och att det kommer krävas att alla i presidiet arbetar lika hårt för att komma tillrätta med SigtunaHems problem.

centrum_pask_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

fme_helsida
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

colorama_april2
logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

defacto_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

sigtunavatten_standard
defacto_outsider
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
sh_oppet
colorama_april
bonava_outsider