defacto_pan

Fullmäktige oense om P-yta i Valsta

Fullmäktige blev en relativt odramatisk historia, mest debatt uppstod gällande parkeringsytan i Valsta.

Fullmäktige var eniga om de flesta beslut i samband med fullmäktige. Mark såldes i Arlandastad och Valsta centrum likaså. Mest debatt uppstod i samband ärendet av Valsta Centrum, Moderaterna ville få in ett tilläggsyrkande om att området kring Valsta centrum inte är färdigt som kommunledningen anser samt om köparen är medveten om att det pågår en detaljplaneändring för att det tillfälliga bygglovet för Valsta Vedugn ska bli ett permanent sådan. Olov Holst ansåg att parkeringsytan var viktig för affären och att köparen borde informeras om det. Holst fick dock inget svar från Ibrahim Khalifa (S):
– Det är trist, ansåg Khalifa. Man inte peta i detaljerna, det ska tjänstemännen sköta…Jag anser att oppositionen vill skapa konflikt och bråk.

Efter votering så antogs försäljningen men utan tilläggsyrkandet från Holst, röstsiffrorna blev 27-24 för majoriteten. Ett annat ärende gällde höjningen av arvoden för SigtunaHems presidium. Kristdemokraterna var kritiska till detta och i en reservation menade man att S och M gör upp om arvoden. I detta fall kommer ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande att dubblera sina arvoden:
– Jag kan förstå om ordföranden får mer i arvode men jag kan inte se att det finns underlag att höja arvodet för övriga, det måste finnas underlag på att alla får ökad arbetsbelastning, sa Karsten Bjärbo i talarstolen.

Ibrahim Khalifa poängterade att det var ett lagarbete bakom arbetet i SigtunaHem och att det kommer krävas att alla i presidiet arbetar lika hårt för att komma tillrätta med SigtunaHems problem.

happyhomes_2019
defacto_helsida
fme_oktober
sigtunavatten_standard
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

ica_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

nrh
defacto_outsider
colorama_april2
connys