sommar

Fullmäktige oense om P-yta i Valsta

Fullmäktige blev en relativt odramatisk historia, mest debatt uppstod gällande parkeringsytan i Valsta.

marstakalaset_artikel

Fullmäktige var eniga om de flesta beslut i samband med fullmäktige. Mark såldes i Arlandastad och Valsta centrum likaså. Mest debatt uppstod i samband ärendet av Valsta Centrum, Moderaterna ville få in ett tilläggsyrkande om att området kring Valsta centrum inte är färdigt som kommunledningen anser samt om köparen är medveten om att det pågår en detaljplaneändring för att det tillfälliga bygglovet för Valsta Vedugn ska bli ett permanent sådan. Olov Holst ansåg att parkeringsytan var viktig för affären och att köparen borde informeras om det. Holst fick dock inget svar från Ibrahim Khalifa (S):
– Det är trist, ansåg Khalifa. Man inte peta i detaljerna, det ska tjänstemännen sköta…Jag anser att oppositionen vill skapa konflikt och bråk.

Efter votering så antogs försäljningen men utan tilläggsyrkandet från Holst, röstsiffrorna blev 27-24 för majoriteten. Ett annat ärende gällde höjningen av arvoden för SigtunaHems presidium. Kristdemokraterna var kritiska till detta och i en reservation menade man att S och M gör upp om arvoden. I detta fall kommer ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande att dubblera sina arvoden:
– Jag kan förstå om ordföranden får mer i arvode men jag kan inte se att det finns underlag att höja arvodet för övriga, det måste finnas underlag på att alla får ökad arbetsbelastning, sa Karsten Bjärbo i talarstolen.

Ibrahim Khalifa poängterade att det var ett lagarbete bakom arbetet i SigtunaHem och att det kommer krävas att alla i presidiet arbetar lika hårt för att komma tillrätta med SigtunaHems problem.

sommar_centrum
arlanda_golf_juli

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sommar

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

kontor_thaifong

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

happyhomes_2019
colorama_april2

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

miljopris_helsida
colorama_april
miljopris_outsider
defacto_outsider
connys
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar