defacto_pan
Wings Ladies efter Foto: Wings Ladies
Foto: Wings Ladies
Per Ottenström leder träningenFoto: Wings Ladies
Tränarna Martin Öhman och Pär "Otten" Ottenström med Theres HederstedtFoto: Wings Ladies

Full fart med Wings Ladies

Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

I mitten av november gjorde Wings Ladies sitt första träningspass, innan året är slut har man gjort tio, en skara på drygt 40 damer i varierande åldrar snörar på sig skridskorna 1-2 gånger i veckan.
– Det är det roligaste jag gjort på länge. Vi tränar minst en gång i veckan, ofta sent på kvällen. Det är suverän träning, man ger allt och tränar varenda muskel känns det som, säger Theres Hederstedt, en av spelarna.

Rutinerad tränare
Per ”Otten” Ottenström som varit engagerad i Wings Hockeyskola under två års tid ligger bakom Wings Ladies, han är en av tränarna tillsammans med Martin Öhman. Annika Bröms från styrelsen är även med och spelar. För ”Otten” var det en självklarhet att Wings skulle ha ett Ladies-lag.
– Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt

”Otten” säger att det gått över förväntan sedan lagbildningen:
– Det här är ett gäng som älskar att träna och ha roligt tillsammans har det visat sig. Engagemanget och glädjen i gruppen är påtaglig och smittar.

Hjälps åt med utrustning åt alla
Utrustningen har man fått ärva och alla i laget har hjälpts åt att få ihop skydd till nya spelare som kommer, damerna måste så klart ha samma skydd som männen, hjälmarna måste ha galler. Nya spelare tillkommer hela tiden. De 40 spelarna kommer inte alltid men en vanlig träning är det mellan 18-20 som är med.
– Vi har startat från grunden. Många är nybörjare och har aldrig spelat hockey tidigare men lär sig snabbt. Några har lite mer erfarenhet eller har spelat när de var yngre. Vi har kvinnliga spelare mellan 17-49 år, säger ”Otten”.

Ska spela seriespel 2019
Planen framöver att få till ännu fler spelare, jaga in sponsorer till tröjor och utrusning. Man ska träffas i januari för cykelpass och middag på O´Learys, därefter är man igång och siktar på en träningsmatch mot Sollentunas damveteraner, nästa år ska man vara med i seriespel för damer i Stockholmsregionen.

Den som vill spela hockey med Wings Ladies kan besöka deras hemsida

Skånela föll efter mardrömsstart

Handboll Skånela föll efter en katastrofstart där man låg under med 14-4 i första: - Ligger man under med 14-4 är det svårt att vinna handbollsmatcher, sa Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

frisyr_december
video

RIK tog tredje raka

Innebandy Rosersbergs IK vann i lördags mot Hässelby: -Nu har vi på allvar häng på topplagen, säger sportchefen Fredrik Raschke.

icavalsta_julbanner
allsvenskan

Skånela fortsatt glödheta

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda Anderstorp hemma i Vikingahallen med 25-19: - Återigen är det ingen topprestation i det offensiva men vi är bra bakåt, summerar tränare Jimmy Karlsson.

outsider
EXTRA

Europatouren kommer till Arlandastad

golf Europatouren i Golf kommer tillbaka Arlandastad: - Vi är glada att meddela att Arlandastad blir det senaste tillskottet till Qualifying School, säger Mike Stewart, Qualifying School Director på European Tour.

korpen_jan-feb
sigtuna_funkis
sigtunavatten_standard
allsvenskan

Skånela ångar på-Tog femte raka

Handboll Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

banner_trerosor
funkis_2
nrh
connys