arlandagk_panorama
Wings Ladies efter Foto: Wings Ladies
Foto: Wings Ladies
Per Ottenström leder träningenFoto: Wings Ladies
Tränarna Martin Öhman och Pär "Otten" Ottenström med Theres HederstedtFoto: Wings Ladies

Full fart med Wings Ladies

Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

I mitten av november gjorde Wings Ladies sitt första träningspass, innan året är slut har man gjort tio, en skara på drygt 40 damer i varierande åldrar snörar på sig skridskorna 1-2 gånger i veckan.
– Det är det roligaste jag gjort på länge. Vi tränar minst en gång i veckan, ofta sent på kvällen. Det är suverän träning, man ger allt och tränar varenda muskel känns det som, säger Theres Hederstedt, en av spelarna.

Rutinerad tränare
Per ”Otten” Ottenström som varit engagerad i Wings Hockeyskola under två års tid ligger bakom Wings Ladies, han är en av tränarna tillsammans med Martin Öhman. Annika Bröms från styrelsen är även med och spelar. För ”Otten” var det en självklarhet att Wings skulle ha ett Ladies-lag.
– Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt

”Otten” säger att det gått över förväntan sedan lagbildningen:
– Det här är ett gäng som älskar att träna och ha roligt tillsammans har det visat sig. Engagemanget och glädjen i gruppen är påtaglig och smittar.

Hjälps åt med utrustning åt alla
Utrustningen har man fått ärva och alla i laget har hjälpts åt att få ihop skydd till nya spelare som kommer, damerna måste så klart ha samma skydd som männen, hjälmarna måste ha galler. Nya spelare tillkommer hela tiden. De 40 spelarna kommer inte alltid men en vanlig träning är det mellan 18-20 som är med.
– Vi har startat från grunden. Många är nybörjare och har aldrig spelat hockey tidigare men lär sig snabbt. Några har lite mer erfarenhet eller har spelat när de var yngre. Vi har kvinnliga spelare mellan 17-49 år, säger ”Otten”.

Ska spela seriespel 2019
Planen framöver att få till ännu fler spelare, jaga in sponsorer till tröjor och utrusning. Man ska träffas i januari för cykelpass och middag på O´Learys, därefter är man igång och siktar på en träningsmatch mot Sollentunas damveteraner, nästa år ska man vara med i seriespel för damer i Stockholmsregionen.

Den som vill spela hockey med Wings Ladies kan besöka deras hemsida

oppning_helsida
nationaldag_helsida

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

nationaldag_helsida
moderaternamaj
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

varfest_helsida
bonava_maj_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

fme_outsider
colorama_april
bonava_maj_outsider
connys
nationaldag_out
moderaterna_maj_outsider
defacto_outsider
sh_bovard_out
oppning_outsider
sh_oppet
nrh
ridskola2019_outsider