arlandagk_panorama
Wings Ladies efter Foto: Wings Ladies
Foto: Wings Ladies
Per Ottenström leder träningenFoto: Wings Ladies
Tränarna Martin Öhman och Pär "Otten" Ottenström med Theres HederstedtFoto: Wings Ladies

Full fart med Wings Ladies

Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

centrum_tvaar

I mitten av november gjorde Wings Ladies sitt första träningspass, innan året är slut har man gjort tio, en skara på drygt 40 damer i varierande åldrar snörar på sig skridskorna 1-2 gånger i veckan.
– Det är det roligaste jag gjort på länge. Vi tränar minst en gång i veckan, ofta sent på kvällen. Det är suverän träning, man ger allt och tränar varenda muskel känns det som, säger Theres Hederstedt, en av spelarna.

Rutinerad tränare
Per ”Otten” Ottenström som varit engagerad i Wings Hockeyskola under två års tid ligger bakom Wings Ladies, han är en av tränarna tillsammans med Martin Öhman. Annika Bröms från styrelsen är även med och spelar. För ”Otten” var det en självklarhet att Wings skulle ha ett Ladies-lag.
– Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt

”Otten” säger att det gått över förväntan sedan lagbildningen:
– Det här är ett gäng som älskar att träna och ha roligt tillsammans har det visat sig. Engagemanget och glädjen i gruppen är påtaglig och smittar.

Hjälps åt med utrustning åt alla
Utrustningen har man fått ärva och alla i laget har hjälpts åt att få ihop skydd till nya spelare som kommer, damerna måste så klart ha samma skydd som männen, hjälmarna måste ha galler. Nya spelare tillkommer hela tiden. De 40 spelarna kommer inte alltid men en vanlig träning är det mellan 18-20 som är med.
– Vi har startat från grunden. Många är nybörjare och har aldrig spelat hockey tidigare men lär sig snabbt. Några har lite mer erfarenhet eller har spelat när de var yngre. Vi har kvinnliga spelare mellan 17-49 år, säger ”Otten”.

Ska spela seriespel 2019
Planen framöver att få till ännu fler spelare, jaga in sponsorer till tröjor och utrusning. Man ska träffas i januari för cykelpass och middag på O´Learys, därefter är man igång och siktar på en träningsmatch mot Sollentunas damveteraner, nästa år ska man vara med i seriespel för damer i Stockholmsregionen.

Den som vill spela hockey med Wings Ladies kan besöka deras hemsida

sigtunavatten_standard
connys
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

banner_trerosor
sangensemble
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

arlandagolf
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

happyhomes_2019

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

icavalsta_semlor
defacto_helsida
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

ridskola_2019_helsida
herrallsvenskan

Rafflande avslutning att vänta

Sport Skånela tar emot Kungälv i en viktig match med tre omgångar kvar:- Det är många intressanta och viktiga matcher som ska spelas och fortfarande sex poäng att spela om. I slutändan kan det till och med avgöras på målskillnad, uppger tränare Jimmy Karlsson på Skånelas hemsida.

Hadaya till Norge

Fotboll Märstabon Elias Hadaya är klar för norska klubben Levanger FK Levanger: - Jag har fått ett väldigt bra förstaintryck av klubben, säger Elias till Levangers hemsida.

sh_oppet
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider