arlandagolf_pan_aug
Wings Ladies efter Foto: Wings Ladies
Foto: Wings Ladies
Per Ottenström leder träningenFoto: Wings Ladies
Tränarna Martin Öhman och Pär "Otten" Ottenström med Theres HederstedtFoto: Wings Ladies

Full fart med Wings Ladies

Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

marstakalaset_artikel

I mitten av november gjorde Wings Ladies sitt första träningspass, innan året är slut har man gjort tio, en skara på drygt 40 damer i varierande åldrar snörar på sig skridskorna 1-2 gånger i veckan.
– Det är det roligaste jag gjort på länge. Vi tränar minst en gång i veckan, ofta sent på kvällen. Det är suverän träning, man ger allt och tränar varenda muskel känns det som, säger Theres Hederstedt, en av spelarna.

Rutinerad tränare
Per ”Otten” Ottenström som varit engagerad i Wings Hockeyskola under två års tid ligger bakom Wings Ladies, han är en av tränarna tillsammans med Martin Öhman. Annika Bröms från styrelsen är även med och spelar. För ”Otten” var det en självklarhet att Wings skulle ha ett Ladies-lag.
– Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt

”Otten” säger att det gått över förväntan sedan lagbildningen:
– Det här är ett gäng som älskar att träna och ha roligt tillsammans har det visat sig. Engagemanget och glädjen i gruppen är påtaglig och smittar.

Hjälps åt med utrustning åt alla
Utrustningen har man fått ärva och alla i laget har hjälpts åt att få ihop skydd till nya spelare som kommer, damerna måste så klart ha samma skydd som männen, hjälmarna måste ha galler. Nya spelare tillkommer hela tiden. De 40 spelarna kommer inte alltid men en vanlig träning är det mellan 18-20 som är med.
– Vi har startat från grunden. Många är nybörjare och har aldrig spelat hockey tidigare men lär sig snabbt. Några har lite mer erfarenhet eller har spelat när de var yngre. Vi har kvinnliga spelare mellan 17-49 år, säger ”Otten”.

Ska spela seriespel 2019
Planen framöver att få till ännu fler spelare, jaga in sponsorer till tröjor och utrusning. Man ska träffas i januari för cykelpass och middag på O´Learys, därefter är man igång och siktar på en träningsmatch mot Sollentunas damveteraner, nästa år ska man vara med i seriespel för damer i Stockholmsregionen.

Den som vill spela hockey med Wings Ladies kan besöka deras hemsida

kontor_thaifong
colorama_april2
defacto_helsida

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
sommar
arlanda_golf_juli

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

Fotboll FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad

Arlandastadsgolfare laddar för Europatouren

golf märsta.nu var med när en av landets bästa golfare, Christoffer Sahlström, tränade på hemmabanan i Arlandastad inför Scandinavian Invitational som är en del av Europatouren: - Här finns allt jag behöver, säger Christoffer Sahlström.

arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
defacto_outsider
nrh
connys