moderaterna_sep2020

FTI: Skulle behöva fler insamlingscentraler

Förpacknings- och tidningsinsamlingen FTI hade under julhelgen problem med renhållningen kring containrar i Märsta: - Det låg sopor utanför trots att behållaren inte var ful, säger Annika Ahlberg, Regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

fraga_liberalerna

märsta.nu uppmärksammades under julhelgen på att det låg sopor vid FTI:s insamlingsplats i Märsta Centrum. Enligt FTI har det kastats sopor utanför trots att behållaren inte var full. Man skickade städare till platsen på annandagen och 28:e december kom en kranbil för att hämta upp allt.
– Problemet är att det kommit mer förpackningar än någonsin denna jul, och att folk inte väntar på nästa tömning då det är fullt, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI.

FTI anser att det behövs fler återvinningscentraler i kommunen eftersom invånarna blir bättre på att återvinna, man arbetar med kommunen för att få till fler platser men det kan ta ca 1 år för att få till ett tillstånd. Nyligen invigdes en central på Frejgatan och under 2020 etableras en central i Skånela. När det gäller Märsta Centrum finns det inte möjlighet att utöka antalet behållare:
– Vi är tacksamma att vi kan erbjuda en insamlingsplats där; i samarbete med Fastpartner. Belastningen på ÅVS Märsta C har ökat då ICA etablerats; tidigare fanns det ju en ICA vid Arlanda stad – och en ÅVS bredvid denna, uppger Ahlberg.

meko_helsida
kristina_helsida
speedy_vinter_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

julen_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

connys_helsida
defacto_helsida
manskold_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

swedol_outsider
budget_outsider
nrh
kristina_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
julen_outsider
sigtuna_vatten_outsider