moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Fritidshemmen får fyra förstelärare

Sigtuna kommun anställer under året fyra förstelärare inom Fritids: - Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder kvalificerade tjänster för utbildade lärare inom fritids. De som väljer att arbeta hos oss ska ges möjligheter till utveckling och att göra karriär, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Sigtuna kommun har som mål anställa fler utbildade fritdslärare, dock är man inte ensamma om det då det råder stor konkurrens om lärarna i hela länet. Genom att anställa fyra förstelärare inom fritidshemmen hoppas man kunna attrahera fler utbildade till kommunen.

Fritidsverksamheten har ett eget kapitel i läroplanen och spelar en roll för elevers lärande och utveckling. Fritids har dessutom en stark inverkan på elevers känsla av trivsel, trygghet och arbetsro under skoldagen.
– Vi är angelägna om att ha en god samverkan mellan skola och fritidshem. Fritidstiden är viktig för elevernas upplevelse av sin dag. Vår målsättning är att ha en så stor andel legitimerad personal som möjligt både i förskolan, skolan och på fritidshemmen.

connys_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
marina_outsider