moderaterna_panorama

Fritidsbank startas upp i höst

Kultur- och fritidsnämnden väntas fatta beslut om att starta upp en kommunal fritidsbank där man kan låna utrustning.

Arbetet med att starta upp en kommunal fritidsbank pågår och snart kommer det formella beslutet tas i Kultur- och fritidsnämnden om att starta upp i höst. Fritidsbanken är kommunal och alla kommuninvånare ska kunna låna utrustning som främst skänks till banken av andra som inte längre behöver den.

Kommunens budget för banken sträcker sig två år vilket avser kostnader för lön och drift.Man behöver också en lokal vilket inte är klart än, men den kommer att finnas i någon av kommunens lokaler. Idag finns det cirka 100 fritidsbanker i hela landet sedan den första startade upp i Forshaga, Värmland. Kultur- och fritidsnämnden ser Fridtidsbanken som en möjlighet för barn och unga att testa på idrotter samt att man bidrar till att föremål återanvänds. Man kommer också inleda samarbete med lokala föreningar.

Konceptet med en fritidsbank är att alla ska få låna men det ska inte kosta något.
– Genom att låna ut denna utrustning ökar människors tillgång till lek och fritid samt motion och hälsa samtidigt återanvänds mycket idrottsutrustning som annars skulle ”samla damm” för att sedan kastas när de är för gamla eller trasiga, står det i tjänsteskrivelsen till Kultur- och fritidsnämnden.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
helsida
nationaldag_helsida
defacto_helsida

SBRF tvåa i dressyr

Förening En andra placering för SBRF i division 2 dressyr. Under söndagen gick omgång 3 och finalen av upplands dressyrallsvenskan div 2 arrangerad av Bälinge.

connys_helsida
2020_helsida
liber_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
logistik_outsider
nationaldag_out
mp_outsider2022
connys
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
outsider