bostadsformedling
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Fristadsförfattare och resultat i fokus

Torsdagens fullmäktige bjöd på het debatt kring Sigtuna kommuns engagemang för fristadsförfattare samt det ekonomiska resultatet. Flera ärenden fick bordläggas till slut.

centrum_artikel

Kommunfullmäktiges hetaste fråga handlade om årsredovisningen för 2015 som just passerat revisionen och kan läggas till handlingarna. Olov Holst ställde även frågor till Pernilla Bergqvist (L) om att kommunen engagerar sig för fristadsförfattare i ett läge när man måste spara pengar samt varför hon åkte till Paris för att delta i fristadskonferensen. Holst menade att de 300 000 som kommunen årligen ska lägga på fristadsförfattare kan användas i verksamheten på vilken skola som helst i kommunen. Pernilla Bergqvist svarade att man kan göra stor skillnad för yttrandefrihet med en förhållandevis liten summa. Mats Weibull (M) frågade Ibrahim Khalifa (S) om exploatering av Kanonkullen där det enligt Weibull kommit till has kännedom att det ska byggas bostäder. Khalifa ville inte svara på detta, Weibull ansåg dock att det var en olämplig plats i parkmark och nära förskola att bygga bostäder på, särskilt ungdomsbostäder som förslaget sa ha avsett.

Oväntat agerande från Wings
Wings ekonomiska situation diskuterades mellan Holst och Marie Axelsson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Helst undrade varför situationen med Wings har gått så långt trots att det finns direktiv för hur kommunen ska agera med skuldsatta föreningar:
– Vi är förvånade över att Wings anlitat advokater och begärt rekonstruktion, vi tyckte att man kunde kommit till förvaltningen först. Det fanns inget som tydde på att de hade problem, de följde avbetalningsplanen som kommunen upprättade. Vi har haft koll och förvaltningen har skött uppföljningen bra, försäkrade Axelsson.

Holst: Saknar 137 miljoner
Många ärenden bordlades, bland annat Per Lundströms (S) motion om handlingsplan mot extremism. Det som tog upp resterande del av sammanträdet var bokslutet som nu är klart. Revisorers riktade kritik mot kommunledningen för att driften tillåts gå back. Olov Holst (M) var uppe och poängterade att 137 miljoner saknades i kommunen för att nå det finansiella målet på 2 procents överskott.

Ny bostadsförmedling snart igång

Bostad Den nya kommunala bostadskön ska göra det enklare att söka bostad i kommunen där alla lediga hyresrätter ska vara samlade på en och samma plats.

sommar_sigtuna2020
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
kaa_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh