bostadsformedling
Ebba Braheskolan vill etablera i SigtunaFoto: Sigtuna Stadsängar

Friskola kan lösa skolkrisen i Sigtuna

Ebba Braheskolan som har skola i Nacka har ansökt om att få etablera i Sigtuna stadsängar med start 2020.

centrum_artikel

Ebba Braheskolan finns idag i Nacka och har ansökt om att få etablera skola i Sigtuna stadsängar, det rör sig om en F-9-skola. Sigtuna stadsängar har ännu inte gjort klart med skola vilket skapat problem i Sigtuna då det råder brist på skolplatser. Anledningen till det är att etapp 2 av området ännu inte klubbats igenom.

Nyligen rapporterade märsta.nu om att boende på landsbygden utanför Sigtuna blivit upprörda över att kommunen ändra upptagningsområdena för landsbygden så att barnen istället för S:t Pers skola hänvisas till St:a Gertruds skola. Skolan i Sigtuna stadsängar skulle enligt den förra kommunledningen stå klar 2018 men så blir inte fallet.

Enligt ansökan kommer det att finnas lokaler för traditionell undervisning såväl som idrott, slöjd, hemkunskap och skolbibliotek. Innan kommunen fattar beslut måste ansökan hanteras av Skolinspektionen som ger sitt godkännande. Senast 18:e april ska kommunen svara på remiss från Skolinspektionen. Ebba Braheskolan avser starta sin verksamhet 2020.

sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

2020_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_helsida2020
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider