budget_panorama
Foto: Christian Eggert

Friande domar mot märstabor överklagas

Både åklagare och målsägandebiträdet överklagar domen som friade två märstabor för medhjälp till mord i Bromma förra året.

centrum_artikel

Nyligen friades två märstabor för medhjälp till mord av Solna tingsrätt, bevisningen ansågs inte räcka till för en fällande dom gällande skjutningen i Bromma i november förra året.

Men nu väljer både målsägandebiträdet och kammaråklagare Anders Tordai att överklaga. Tordai begär att Svea hovrätt dömer till medhjälp till mord eller medhjälp till vållande till annans död eller medhjälp till grov misshandel.

Det anses att den 35-årige märstabon främjat gärningen med råd och/eller dåd genom att delta i planeringen av mordet, skaffat det fordon som användes i skjutningen och sett till att skyttarna fick tillgång till det. Även den 20-årige märstabon anses ha varit med i planeringen, skaffat fordonet som användes, såg till att det fick solfilm över rutorna samt att han var med och gav skyttarna access till fordonet.

Målsägandebiträdet yrkar på samma sak som kammaråklagare samt att de som friades ska få utge skadestånd till de anhöriga.

fixa_laddplats_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
personal_sandstrom_helsida
meko_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
boisigtuna
corner_helsida
landsbygdsdag
laddplats_out
skanela_event_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
corner_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
personal_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
outsider
budget_outsider