sap_pan
Fredrik och Maria Nyström på Nyström BikeFoto: Pressbild

Framtidens elcyklar utvecklas i Sigtuna

Fredrik och Maria Nyström är en del av Rawbike som säljer elcyklar.

Nyströms Bike som drivs av Maria och Fredrik har inlett ett samarbete med Rawbike om att utveckla komponenter till elcyklar. Nu finns Rawbikes utvecklingshub i Sigtuna med syfte att öka antalet lokalt framtagna komponenter och lösningar.
– Fredrik och Maria besitter en enorm kunskap när det kommer till alla delar av den elektriska drivlinan och i vår mekaniska verkstad ta fram prototyper på allt ifrån nya batterilösningar, kontrollboxar men även hela protyper på mopeder. Att ha den kompetensen och kunnandet i Sverige är såklart helt ovärderligt, säger Andreas Falck, CMO på Rawbike.

Samarbetet mellan Nyström Bike och Rawbike inleddes under början av 2021.
– Samgåendet med RAWBIKE har skapat möjligheten att ta fram nya tekniska lösningar i det växande och dynamiska segmentet Micromobility. Tidigare hinder och begränsningar är på väg att lösas med modern teknik och integration. Vi utvecklar nu en drivlina i absolut världsklass, dessutom med full online uppkoppling och ett bergsäkert elektroniskt stöldskydd. Framtiden är elektrisk och vår resa har bara börjat, uppger Fredrik Pelleberg, CTO på Rawbike.

connys_helsida
defacto_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

helsida_sfs
kso_helsida
pantamera_avc_helsida
social_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
sfs_out
outsider_social
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
pantamera_out
kso-duell_out
centrum_sommar_outsider2022