moderater_pan_sommar
Stockholms läns landsting är effektiva i sina vaccinationer. Här är det Elliot som drabbats av vattkoppor, något som man inte vaccinerar mot. Foto: Daniel Iskander
Ella Bohlin (KD)Foto: Pressbild/Scharlotte Peppare

Framgångsrik vaccinering av barn

Vaccinationerna av barn i länet och kommunen anses effektiva och inga fall av exempelvis difteri, stelkramp eller polio har registrerats, uppger Kristdemokraterna i Stockholms läns landsting.

Barnhälsovården når nästan alla barn med flera typer av vaccinationer, bara 1,6 procent nåddes inte enligt ett pressmeddelande från Kristdemokraterna i Stockholms läns landsting:
– Barnhälsovårdens vaccinationer når ut mycket bra i Sigtuna, och det gör att vi kan vi kan undvika utbrott av allvarliga sjukdomar. Vi arbetar aktivt med att informera och undervisa BVC-personal och föräldrar så att vi kan fortsätta ha ett effektivt skydd, säger Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd.

Några fall av difteri, stelkramp, polio eller hemofilus influensa B har inte förekommit. Dessutom har antalet fall pneumkocksjukdom minskat avsevärt sedan vaccinationen infördes 2006. Bara ett fall förekom 2015 och det barnet var inte vaccinerat. I vaccinationsprogrammet ingår även vaccin mot hepatit B och rotavirus:
– Sedan Stockholms läns landsting införde vaccination mot rotavirus har besök på barnakuten och inläggningar på grund av rotavirusinfektion minskat. Det är mycket glädjande att vi på det här sättet kan ge barnen en friskare uppväxt, fortsätter Ella Bohlin (KD).

defacto_helsida
connys_helsida
kso_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
helsida_sfs

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
connys
kso-duell_out
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
pantamera_out
sfs_out
mp_outsider2022