centrum_standard
Julia Johansson och Fernanda DavidsonFoto: Insändarbild/IFK Märsta
Högst upp på pallen igenFoto: Insändarbild/IFK Märsta
HöjdhoppFoto: Insändarbild/IFK Märsta

Framgångar för IFK Märsta i Linköping och Gävle

IFK Märsta hade deltagare på dubbla fronter i helgen; På SM i Linköping och Svealandsmästerskapet i Gävle. Bland annat tog Simon Thor USM-Guld i mångkamp.

centrum_standard

Simon Thor tog sitt sjätte USM-Guld av sex möjliga i månkamp sedan starten som 15-åring när han i varierat föder tog sig genom de tio grenarna med flera nya personbästan på vägen. Nya persbästa noterades på 110m häck, längdhopp och kula. Slutsumman på 6763 poäng var också ett personligt rekord. Nu är utomhussäsongen över och Simon går in för att bygga upp sig inför den första inomhussäsongen som junior.

Julia Johansson och Fernanda Davidsun deltog på Svealandsmästerskapen för 13-14-åringar i Gävle och gjorde det med bravur. De var båda uttagna för Uppland och gjorde bra ifrån sig på 600m, 1500m, längdhopp och spjut.
– Det blev personliga rekord i nästan alla grenar. Mycket bra att kunna prestera under tävlingsförhållanden i tuff konkurrens. Det var deras första tävling för Upplandslaget, men säkert inte den sista, berättar Magnus Thor

happy_homes_sommar
video

William på väg mot historisk lista

Ishockey William Karlsson kvitterade Floridas ledning i mitten av andra perioden men hans Vegas föll ändå i natt. Skulle måltempot hålla i sig för märstasonen så kan han ta sig in på en historisk lista över flest mål i ett expansionslag.

kulturklapp
hockeyettan

Wings tappade ledning i Vallentuna

Ishockey Trots ledning med 3-1 förlorade Wings bortamötet mot Vallentuna med 3-5: - Tycker killarna gör en bra insats i 40 minuter, säger tränare Björn Lidström till Wings facebooksida.

magget_dejt
forskontor

Olsson visade vägen för Skånela

Handboll Skånela gjorde processen kort med RP Linköping inför nästan 300 åskådare i Vikingahallen. - Skönt att få en seger direkt på hemmaplan i år, killarna var laddade och välförberedda på uppgiften, säger tränaren Jesper Östlund.

skånela-kungälv

Förlust mot serieledaren

Handboll Skånela spelade jämt med Kungälv och ledde stundtals i 20 minuter, men därefter var det slut på det roliga och i andra rann det iväg: - Jag sågar inte spelarna men vi ger upp, vi harr ett klubbemblem som vi spelar för, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

defacto_panorama_boka_mote

Haris ny FIFA-domare

Fotboll Valstabon Haris Curovac har utsetts till FIFA-domare i Futsal: - Det är en ära och ska så klart bli väldigt roligt, säger Haris till märsta.nu

Dick och Micke förlänger

Innebandy Arlanda IBK förlänger med tränarduon Dick Lyngbrant och Michael Jonsson: - Vi har justerat avtalen lite och anpassat dem efter verkligheten. Dvs båda innehar rollen som ”headcoach” med huvudansvar för senior och juniorsidan för dam- respektive herrsektionen, det känns fantastiskt, uppger ordföranden Mattias Nordahl.

EXTRA

William matchhjälte igen

Ishockey William Karlsson sköt in matchavgörande 2-1 mot New York Rangers i natt och är uppe i 22 mål: - Jag har den bästa tiden i mitt liv just nu, säger William.

oppethus
objekt2
objekt4
connys
matcher_skanela
nfc_vinter
objekt1
standard
vinterstudiobf
biokalla_dec
objekt3
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola