vardag_enklare
Julia Johansson och Fernanda DavidsonFoto: Insändarbild/IFK Märsta
Högst upp på pallen igenFoto: Insändarbild/IFK Märsta
HöjdhoppFoto: Insändarbild/IFK Märsta

Framgångar för IFK Märsta i Linköping och Gävle

IFK Märsta hade deltagare på dubbla fronter i helgen; På SM i Linköping och Svealandsmästerskapet i Gävle. Bland annat tog Simon Thor USM-Guld i mångkamp.

banner_artikel

Simon Thor tog sitt sjätte USM-Guld av sex möjliga i månkamp sedan starten som 15-åring när han i varierat föder tog sig genom de tio grenarna med flera nya personbästan på vägen. Nya persbästa noterades på 110m häck, längdhopp och kula. Slutsumman på 6763 poäng var också ett personligt rekord. Nu är utomhussäsongen över och Simon går in för att bygga upp sig inför den första inomhussäsongen som junior.

Julia Johansson och Fernanda Davidsun deltog på Svealandsmästerskapen för 13-14-åringar i Gävle och gjorde det med bravur. De var båda uttagna för Uppland och gjorde bra ifrån sig på 600m, 1500m, längdhopp och spjut.
– Det blev personliga rekord i nästan alla grenar. Mycket bra att kunna prestera under tävlingsförhållanden i tuff konkurrens. Det var deras första tävling för Upplandslaget, men säkert inte den sista, berättar Magnus Thor

bildextra!

Märstaseger i derbyt

Fotboll Märsta IK var klart starkast i derbyt mot FC Arlanda och vann med 4-1: - Det är en derbymatch med mycket kamp och mycket vilja, men vi lyckas vinna med 4-1 och vi gör ändå bra mål tycker jag, sa tränare Kaj Eskelinen efter matchen.

clasohlson_robot
division 3

Första derbyt på 18 år

Fotboll Första derbyt i division 3-sammanhang mellan två av bygdens är nu på lördag: - Vi har bra chans att få med oss ett bra resultat om vi kommer upp i nivå, sa MIK-tränaren Kaj Eskelinen efter 1-1 mot Håbo senast.

februari

Helgens matcher

Fotboll På fredag kväll inleder Rosersbergs IK helgens matcher med hemmamöte mot Gräsö Norrskedika. Höjdpunkten denna helg är givetvis derbyt på lördag!

nationaldag_sigtunakommun
vuxenutbildning2
dackia_2018
video

Karlsson målskytt när Vegas föll

Ishockey William Karlsson reducerade till 4-2 för Vegas mot Winnipeg men närmare än så kom inte sensationslaget som därmed ligger under i en matchserie för första gången.

division 3

Oavgjort för MIK trots drömstarten

Fotboll Märsta IK fick en drömstart mot Håbo med mål redan efter tre minuter, men tappade spelet i andra och även två viktiga poäng: - Vi kommer inte upp i standard, sa tränare Kaj Eskelinen efter matchen.

Skånelaiter i SM-final

Handboll Damernas final mellan Sävehof och H65 Höör bjöd på en match mellan ex-skånelaiterna Emma Fernis och Kristin Thorleifsdottir.

Märstaspelare på Svealandslägret

Fotboll Märsta IK har flera spelare med på Svealandslägret i Enköping denna helg: - De som är framstående under denna helg, har stor chans att sen bli uttagna till Utvecklingslägret i Halmstad, berättar Joakim Filmer-Hansen i Märsta IK.

Helgens matcher

Fotboll Märsta IK spelar hemma mot Håbo medan FC Arlanda har en svår bortamatch mot Arlanda denna helg. Här är samtliga helgens matcher!

Skånela värvar från konkurrenten

Handboll Sknånela plockar in Erik Östling från konkurrenten Tyresö inför kommande säsong: - Erik har varit en av de allra jobbigaste mittsexorna att ha som motståndare i de senaste årens allsvenska, säger tränare Jimmy Karlsson.

Dags för SMACK-Rundan på söndag

Cykel Nu på söndag är det dags för SMACK-Rundan som går i kommunen: - Vi har som tidigare år olika distanser att välja på allt från 40km till 120km, berättar Stefan Lagerqvist på SMACK.

Första segern för MIK Dam

Fotboll Märsta IK vann sin första match i Division 4 när de på söndagen besegrade Bälinge på bortaplan: - Vinst 3-0 efter mycket övertygande spel och där man kontrollerade matchen på ett bra sätt. Hade skärpan varit rätt så hade det kunnat bli minst 2-3 mål till, berättar tränare Joakim Folmer-Hansen.

Karlsson bakom segermålet när Vegas avancerade

Ishockey William Karlsson och hans Vegas avancerade till konferensfinal i Stanley Cup efter att William legat bakom segermålet i match 6 mot San José: - Det är det största jag varit med om i karriären. Hittills. Men nu ska vi förstås försöka gå ännu längre, säger wingsfostrade Karlsson till Sportbladet.

objekt4
barnnplattan
standard_start
veterankraft_standard
oppning_sportfiske2
Norra Redovisningshuset
val2018
outsider_defacto
vuxentutbildning
objekt3
objekt2
nfc_vinter
outsider_moderat
sigtunavatten_standard
standard_ridskola
connys