eurosko2
Julia Johansson och Fernanda DavidsonFoto: Insändarbild/IFK Märsta
Högst upp på pallen igenFoto: Insändarbild/IFK Märsta
HöjdhoppFoto: Insändarbild/IFK Märsta

Framgångar för IFK Märsta i Linköping och Gävle

IFK Märsta hade deltagare på dubbla fronter i helgen; På SM i Linköping och Svealandsmästerskapet i Gävle. Bland annat tog Simon Thor USM-Guld i mångkamp.

marstac_aug

Simon Thor tog sitt sjätte USM-Guld av sex möjliga i månkamp sedan starten som 15-åring när han i varierat föder tog sig genom de tio grenarna med flera nya personbästan på vägen. Nya persbästa noterades på 110m häck, längdhopp och kula. Slutsumman på 6763 poäng var också ett personligt rekord. Nu är utomhussäsongen över och Simon går in för att bygga upp sig inför den första inomhussäsongen som junior.

Julia Johansson och Fernanda Davidsun deltog på Svealandsmästerskapen för 13-14-åringar i Gävle och gjorde det med bravur. De var båda uttagna för Uppland och gjorde bra ifrån sig på 600m, 1500m, längdhopp och spjut.
– Det blev personliga rekord i nästan alla grenar. Mycket bra att kunna prestera under tävlingsförhållanden i tuff konkurrens. Det var deras första tävling för Upplandslaget, men säkert inte den sista, berättar Magnus Thor

hockeyettan

Wings vann E4-derbyt

Ishockey Wings satte lite grus i maskineriet på Väsbys planer för att ta plats i AllEttan med en seger i E4-derbyt på söndagen.

vinter_bil
jul2018
extra

William hyllades efter nya mål

Ishockey William Karlssons satte sitt åttonde och nionde mål under natten mot Los Angeles: - Det kändes bra, särskilt i första, vi vann matchen där, sa William efter matchen till NHL.com

Klar seger för Skånela mot GT Söder

Handboll Skånela besegrade GT Söder på söndagen med komfortabla 24-18: - Det känns skönt som fan, en stabil insats, fram för allt bakåt, sa tränare Fredrik Söderberg efter matchen.

happy_homes_sommar
Video

Nya poäng från Karlsson

Ishockey William Karlsson satte sitt sjunde mål och sin sjunde assist under natten vilket för honom upp som trea i den interna poängligan.

farbrorbla_host2017
Gräsroten 2017

Så mycket får din förening från Svenska spel

Sport Kommunens föreningar får dela på drygt 120 000 kronor från Svenska Spels gräsroten: - Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I Stockholm ser vi ett ökat engagemang för Gräsroten där antalet supportrar har ökat med 13 procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

defacto_panorama_boka_mote
skånela-tumba

Tredje segern för Skånela

Handboll Skånela tog en välbehövlig seger i Allsvenskan efter att ha besegrat Tumba med 25-23 inför 283 åskådare i Vikingahallen: - Jag bryr mig inte om hur det ser ut, bara vi vinner, sa Jimmy Karlsson, tränare, efter matchen.

Video

Succé i natt för William Karlsson

Ishockey Wingsfostrade William Karlsson är glödhet i NHL, i natt kom två nya mål mot Winnipeg: - Ha roligt så går det bra, sa William till Vegas hemsida efter matchen.

Kaj förlänger med Märsta IK

Fotboll Märsta IK har förlängt med Kaj Eskelinen över nästa säsong: - Vi är nöjda, spelarna är nöjda och Kaj är nöjd, säger Märsta IK:s ordförande Kristoffer Rydén.

Ny futsalförening i Märsta

Fotboll Sevdah IF är ny futsalförvening i Märsta och på söndag spelar man derby mot Märsta IK: - Det hela började i Norrbackaskolan där vi spelade fotboll och hade roligt ihop. Hela idén om att starta en förening och spela diverse turneringar kom från våra dagens medlemmar och spelare, berättar Amir Skenderovic.

hockeyettan

Skräll av Wings

Ishockey Wings skrällde när man plockade tre poäng mot tabellfemman Valbo på onsdagskvällen.

Märstaspelare i Upplandslaget

Fotboll Sju spelare, killar och tjejer, från Märsta IK har kommit med i Upplandslaget för vidare camper och provspel inför sommarens Elitläger.

blackfriday
connys
lions_standard
colorama_jan
steningeliden32
yrkesutbildningen
agy2
standard_ridskola
cricketklubben
Festspecialisten – Standard
slutstation
skolgatan6d
Norra Redovisningshuset
dalgatan7b
standard
matcher_skanela
nfc_vinter
borg
dogranch
frisyr2018