varumarke_defacto_sommar
Julia Johansson och Fernanda DavidsonFoto: Insändarbild/IFK Märsta
Högst upp på pallen igenFoto: Insändarbild/IFK Märsta
HöjdhoppFoto: Insändarbild/IFK Märsta

Framgångar för IFK Märsta i Linköping och Gävle

IFK Märsta hade deltagare på dubbla fronter i helgen; På SM i Linköping och Svealandsmästerskapet i Gävle. Bland annat tog Simon Thor USM-Guld i mångkamp.

marstac_aug

Simon Thor tog sitt sjätte USM-Guld av sex möjliga i månkamp sedan starten som 15-åring när han i varierat föder tog sig genom de tio grenarna med flera nya personbästan på vägen. Nya persbästa noterades på 110m häck, längdhopp och kula. Slutsumman på 6763 poäng var också ett personligt rekord. Nu är utomhussäsongen över och Simon går in för att bygga upp sig inför den första inomhussäsongen som junior.

Julia Johansson och Fernanda Davidsun deltog på Svealandsmästerskapen för 13-14-åringar i Gävle och gjorde det med bravur. De var båda uttagna för Uppland och gjorde bra ifrån sig på 600m, 1500m, längdhopp och spjut.
– Det blev personliga rekord i nästan alla grenar. Mycket bra att kunna prestera under tävlingsförhållanden i tuff konkurrens. Det var deras första tävling för Upplandslaget, men säkert inte den sista, berättar Magnus Thor

happy_homes_sommar
extra

Wikegård startar nytt hockeylag i Märsta

Ishockey Niklas Wikegård startar ett hockeylag som kommer att spela sina hemmamatcher i Pinbackshallen med start i höst: - Vi har registrerat fler spelare, men vi tänker presentera det spelare för spelare på vår Instagram. Jag sitter ju i styrelsen i föreningen. Vi är några stycken som driver det här och då har vi fått till det med klädmärket som Wikegård står bakom. Det här ska bli riktigt kul, säger den förste spelaren Rasmus Rindstål till Expressen.

biljetter
division 4

FC Arlanda säkrade kvalplats – Minst

Fotboll FC Arlanda hade inga problem med jumbon Sunnersta på lördagen. Det var målfest på Sunnersta IP i Uppsala. Det var 2-0 i paus och andra fortsatte man trumma på för att distansera sig från tvåan Kåre om det skulle bli en målskillnadsaffär: - Behöver hålla lugnet inför avslutningen och fortsätta enligt plan, säger sportchef Eddi Khalaf.

slaget om uppland

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

Video

Wings i TV4

Ishockey Wings besökte på söndagen Idrottens dag i Hagaparken och Team07 gav bort massor med utrustning till Ge bort till sport: - Jag brinner för Wings Hockeyskola och att få fler barn i Sigtuna kommun att börja spela hockey. Det är för att jag ser glädjen hos barnen och vet att vi kan bidra till att de blir vinnare i livet genom hockeyn, säger Annika Bröms, ansvarig för Wings Hockeyskola.

Riddarens vårdcentral i samarbete med Wings

Ishockey Nyöppnade Riddarens Vårdcentral i Märsta startar ett samarbete med Wings hockeyskola: - I ett socioekonomisk utsatt området som Märsta är det ännu viktigare så att inga barn som vill idrotta exkluderas på grund av ekonomiska skäl, säger Dr. Hammad Al-Saaid om samarbetet.

Se Rosersbergs IK i SVT

Innebandy Lilla Sportspegelen besökte Rosershallen i våras för att vara med i Rosersbergs IK:s avslutning med internturnering.

lions_standard
standard
Norra Redovisningshuset
Frisyr – Standard
standard_ridskola
connys
standard
cricketklubben
sbrf2
karlavagnen46
siriusgatan26
Festspecialisten – Standard
borg
colorama_jan
stockholmsvagen24b
korpentraning