defacto_pan2020

Framdörrar på bussarna öppnar igen

Framdörrarna på bussarna som kör för SL kommer att öppnas successivt med start på söndag.

centrum_artikel

Under stor del av coronapandemin har bussarna kört med stängda framdörrar och bara släppt in passagerare från bakdörrarna. Dessutom har det inte varit möjligt att blippa sitt kort där fram.

Men med start 6/12 i Norrtälje kommer bussarna att börja släppa på resenärer framifrån. Resterande bussområden kommer att öppnas upp allt eftersom det monteras skyddsglas för chauffören under vintern. Totalt är det 2200 bussar som behöver skyddsglas.
– Det är väldigt glädjande och efterlängtat att kunna ta det här steget så att påstigning och betalning åter kan ske framme i bussen, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på SL.

Fredrik Cavalli-Björkman säger vidare att det under en övergångsperiod kommer att finnas en blandning av bussar med och utan skyddslgas i trafiken. Det går inte säga exakt när en specifik linje öppnas upp med påstigning framifrån.
– Därför är det viktigt att du som resenär är uppmärksam när bussen kommer, öppnas framdörrarna ska du stiga på fram, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

I och med att framdörrarna öppnas blir det återigen möjligt att blippa för sin resa fram, man kommer också kunna minska trängsel ombord och chauffören kommer kunna svara på frågor samt hjälpa till vid behov.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
prima_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
januari_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

defacto_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

meko_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
prima_outsider
moderat_outsider_jan