defacto_pan2020

Framdörrar på bussarna öppnar igen

Framdörrarna på bussarna som kör för SL kommer att öppnas successivt med start på söndag.

centrum_artikel

Under stor del av coronapandemin har bussarna kört med stängda framdörrar och bara släppt in passagerare från bakdörrarna. Dessutom har det inte varit möjligt att blippa sitt kort där fram.

Men med start 6/12 i Norrtälje kommer bussarna att börja släppa på resenärer framifrån. Resterande bussområden kommer att öppnas upp allt eftersom det monteras skyddsglas för chauffören under vintern. Totalt är det 2200 bussar som behöver skyddsglas.
– Det är väldigt glädjande och efterlängtat att kunna ta det här steget så att påstigning och betalning åter kan ske framme i bussen, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på SL.

Fredrik Cavalli-Björkman säger vidare att det under en övergångsperiod kommer att finnas en blandning av bussar med och utan skyddslgas i trafiken. Det går inte säga exakt när en specifik linje öppnas upp med påstigning framifrån.
– Därför är det viktigt att du som resenär är uppmärksam när bussen kommer, öppnas framdörrarna ska du stiga på fram, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

I och med att framdörrarna öppnas blir det återigen möjligt att blippa för sin resa fram, man kommer också kunna minska trängsel ombord och chauffören kommer kunna svara på frågor samt hjälpa till vid behov.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
rentawreck_helsida
dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021
speedy_vinter_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

vardcentral_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
rentawreck_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna