center_pan21

Framdörrar på bussarna öppnar igen

Framdörrarna på bussarna som kör för SL kommer att öppnas successivt med start på söndag.

centrum_artikel

Under stor del av coronapandemin har bussarna kört med stängda framdörrar och bara släppt in passagerare från bakdörrarna. Dessutom har det inte varit möjligt att blippa sitt kort där fram.

Men med start 6/12 i Norrtälje kommer bussarna att börja släppa på resenärer framifrån. Resterande bussområden kommer att öppnas upp allt eftersom det monteras skyddsglas för chauffören under vintern. Totalt är det 2200 bussar som behöver skyddsglas.
– Det är väldigt glädjande och efterlängtat att kunna ta det här steget så att påstigning och betalning åter kan ske framme i bussen, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på SL.

Fredrik Cavalli-Björkman säger vidare att det under en övergångsperiod kommer att finnas en blandning av bussar med och utan skyddslgas i trafiken. Det går inte säga exakt när en specifik linje öppnas upp med påstigning framifrån.
– Därför är det viktigt att du som resenär är uppmärksam när bussen kommer, öppnas framdörrarna ska du stiga på fram, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

I och med att framdörrarna öppnas blir det återigen möjligt att blippa för sin resa fram, man kommer också kunna minska trängsel ombord och chauffören kommer kunna svara på frågor samt hjälpa till vid behov.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
flygskola_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

connys_helsida
helsida_var2021
oppethus_helsida
dack-helsida
koppar_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

flygskolan_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
connys
jul_outsider
nrh
dack-outsider
koppar_outsider
oppethus_outsider