centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fotbollsspelare utreds för penningtvättsbrott

Den man som i lördags greps misstänkt för penningtvättsbrott visade sig vara fotbollsproffs i Storbritannien: - Efter förhör släpptes personerna och pengarna är beslagtagna. Anhållandet hävdes och utredning pågår. Nu ska vi se huruvida det rör sig om penningtvätt, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

centrum_artikel

Två män greps i lördags misstänkta för penningtvättsbrott på Arlanda. Männen släpptes efter förhör men misstankarna kvarstår. En av männen visade sig vara ett fotbollsproffs från en brittisk klubb. Klubben kommenterar dock inte fallet enligt engelsk media. Men summan som fotbollsspelaren hade på sig ska ha varit mindre än vad som framkommit i svenska medier.

Expressen rapporterar att spelaren handlar med lyxklockor därav kontanterna som han hade på sig. Han ville dock inte lämna ifrån sig pinkod för sin mobil så att polisen kunde gå igenom den. Polisen ska också ta reda på om det finns en koppling mellan de två männen som greps under lördagen på Arlanda.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

2020_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
sportlov_sigtuna
connys_helsida
speedy_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

salong_elisabeth_helsida
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
nrh
connys