defacto_pan
Foto: Pressbild/Swedavia

Fossilfritt i tanken på Arlanda

Under några dagar med start idag onsdag kommer plan som tankas på bland annat Arlanda att få en dos biobränsle i tanken.

centrum_tvaar

Swedavia har köpt in 450 ton biobränsle som ska in i flygplanstankarna i samband med tankning på bland annat Arlanda, Bromma och Landvetter. Det motsvarar den mängd flygbränsle som Swedavia använder i samband med tjänsteresor.
– Det gör Swedavias flygplatser till några av få i världen där det tankas en andel biobränsle i de flygplan som trafikerar flygplatserna. Vi vill därmed visa att det är möjligt. Men volymerna är samtidigt väldigt blygsamma och vi har tvingats importera bränslet som gjorts av använd frityrolja, ända från Kalifornien”, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef och VD på Swedavia, till Dagens industri.

Swedavia efterlyser samtidigt en storskalig omställning mot biobränslen, fem procent av alt bränsle som tankas på svenska flygplatser 2025 ska komma från fossilfritt enligt Swedavias mål. Man ställer sig samtidigt bakom flygbranschens mål att det svenska inrikesflyget ska vara fossilfritt 2030 och att svenskt flyg ska vara det 2014.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

icavalsta_semlor

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
ridskola_2019_helsida
arlandagolf
connys
sangensemble
happyhomes_2019

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

banner_trerosor
ridskola2019_outsider
sh_oppet
extravaganza_outsider