bovard_sh
Foto: Pressbild/Swedavia

Fossilfritt i tanken på Arlanda

Under några dagar med start idag onsdag kommer plan som tankas på bland annat Arlanda att få en dos biobränsle i tanken.

rosta_sigtuna2

Swedavia har köpt in 450 ton biobränsle som ska in i flygplanstankarna i samband med tankning på bland annat Arlanda, Bromma och Landvetter. Det motsvarar den mängd flygbränsle som Swedavia använder i samband med tjänsteresor.
– Det gör Swedavias flygplatser till några av få i världen där det tankas en andel biobränsle i de flygplan som trafikerar flygplatserna. Vi vill därmed visa att det är möjligt. Men volymerna är samtidigt väldigt blygsamma och vi har tvingats importera bränslet som gjorts av använd frityrolja, ända från Kalifornien”, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef och VD på Swedavia, till Dagens industri.

Swedavia efterlyser samtidigt en storskalig omställning mot biobränslen, fem procent av alt bränsle som tankas på svenska flygplatser 2025 ska komma från fossilfritt enligt Swedavias mål. Man ställer sig samtidigt bakom flygbranschens mål att det svenska inrikesflyget ska vara fossilfritt 2030 och att svenskt flyg ska vara det 2014.

Framåt för näringslivet i kommunen

Näringsliv Näringslivet i Sigtuna kommun har förbättrats en aning enligt en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort: - Sigtuna kommun har varit tydliga i sin ambition att förbättra det lokala företagsklimatet. Det återspeglar sig i vår undersökning, kommenterar Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

eu_sap

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

moderaternamaj

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

varfest_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

happyhomes_2019
oppning_helsida
bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
rosta_sigtuna2
nationaldag_helsida

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

oppning_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
moderaterna_maj_outsider
fme_outsider
rosta_sigtuna
connys
defacto_outsider
sh_bovard_out
mp_eu_outsider
sh_oppet
nationaldag_out
sap_outsider_eu
v_eu
bonava_maj_outsider
colorama_april