defacto_pan2020
Ibrahim Khalifa

Förvaltningsrätten kritisk mot Khalifa

Ibrahim Khalifa fälls igen av Förvaltningsrätten, detta sedan han under ett sammanträde i augusti ifjol nekat dåvarande oppositionsrådet Olov Holst att ta upp ärenden på dagordningen i Kommunstyrelsen.

centrum_artikel

Det är andra gången Khalifa fälls, första gången var i samband med att han nekade dåvarande oppositionsrådet Olov Holst (M) våren 2016 att ta upp ärenden. Domen kom från förvaltningsrätten förra sommaren som gav Holst rätt och Khalifa fel. Det vill säga initiativrätten kan inte nekas av Kommunstyrelsens ordförande.

I samband med ett kommunstyrelsesammanträde i augusti 2017 lade Holst fram flera ärenden på dagordningen som Khalifa inte tog upp. Khalifa hävdade enligt en dom från Förvaltningsrätten att man enats om en arbetsgång om att presentera ärenden före handlingar skickas ut samt att man inte måste ta upp ärenden direkt på ett möte utan kan ta det på nästkommande. Förvaltningsrätten delar dock inte den synen på saken utan skriver att initiativrätten enligt kommunallagen åsidosatts och att de beslut som fattats med anledning av detta ska rivas upp.

agy_oppethus-helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
meko_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
januari_helsida
connys_helsida
agy_flyg_helsida
happyhomes_sommar2020
prima_helsida
agy_flyg_outsider
agy-outsider
connys
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
centrum_sommar_out
nrh
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider